SEKTÖREL › Yeni Kia Rio Hatchback bayilerde...

Yeni Kia Rio Hatchback bayilerde...

20 Ekim 2011 / 16:15 Dünya prömiyeri Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen yeni Kia Rio, ülkemizde satışa sunuldu

Yeni Kia Rio Hatchback bayilerde...
Kia’nın dünyaca ünlü tasarımcısı Peter Schreyer’in yeniden yarattığı 3. nesil Kia Rio, ülkemizde, 1.25 lt ve 1.4 lt benzinli ve 1.4 lt dizel olmak üzere 3 farklı motor seçeneği ve 3 farklı donanım paketi ile satışa sunuluyor.  Yeni Kia Rio’nun benzinli versiyonu 34.750 TL’den, dizel versiyonu ise 41.050 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

Yeni Kia Rio‘da çok sayıda güvenlik sistemi ve donanımı standart olarak sunuluyor.  Bunlar arasında sürücü, yolcu, yan ve perde olmak üzere toplam 6 adet hava yastığı, EBD destekli ABS fren sistemi, ESC (Elektronik Stabilite Kontrolü) ve HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), TCS ( Patinaj Engelleme Sistemi ), BAS ( Fren destek sistemi ),  ESS ( Acil fren sinyali) gibi özellikler mevcut.

Konfor ve kullanım rahatlığı sunan özellikler arasındaysa, sürücüye eve kadar eşlik eden aydınlatma sistemi (eskort) , elektrikli ısıtmalı, katlanabilir yan aynalar, otomatik klima, ön sis farı, yağmur sensörü, direksiyondan kumandalı bluetooth’lu radyo-CD-MP3 çalar, LED tipi gündüz farları, sunroof, soğutmalı torpido ve viraja duyarlı farlar yer alıyor.

Yeni Kia Rio, daha uzun, daha geniş ve daha alçak bir gövdeye sahipken, 70 mm artırılan dingil mesafesi ile de daha geniş bir oturma alanı ve bagaj hacmi sunuyor.  Toplam 1.455 mm yüksekliği ile yeni Rio, Kia’nın Avrupa ürün gamındaki  en alçak tavan hatlarından birine sahip.

Beş kapılı versiyondan sonra üç kapılı yeni Kia Rio da, Avrupa ile aynı anda,  2012’nin ilk çeyreğinde ülkemizde satışa sunulmuş olacak. Yeni Kia Rio’nun sedan versiyonu ise 3 kapı versiyondan hemen sonra 1.4 lt. benzinli manuel / otomatik vites seçenekleriyle pazardaki yerini alacak.

Çelik Motor, yıl sonuna kadar 600 adet yeni Rio satmayı planlıyor. 2012 yılındaysa bu adedin 3.500 olması planlanıyor. Yeni Rio satışlarının % 70’nin dizel, % 30’unun ise benzinli motor olması bekleniyor.  

ÇOK OKUNANLAR