SEKTÖREL › Yeni Kia Sorento’ya EuroNCAP’ten beş yıldız...

Yeni Kia Sorento’ya EuroNCAP’ten beş yıldız...

09 Aralık 2014 / 12:44 Tamamen yenilenen araç, EuroNCAP tarafından çarpma güvenliği testinde beş yıldız ile ödüllendirildi

Yeni Kia Sorento’ya EuroNCAP’ten beş yıldız...

Kia’nın yenilenen SUV modeli Sorento, önemli oranda güçlendirilen gövdesi ve çeşitli aktif ve pasif güvenlik ekipmanları sayesinde dört alanda da yüksek skor elde etti (Yetişkin Yolcu Korumada %90, Çocuk Yolcu Korumada %83, Yaya Korumada %67 ve Güvenlik Desteğinde %71).

Çarpışma anında sağlam kalan yolcu alanı ile sağladığı koruma ile dikkat çeken, üçüncü sıradaki koltuklarda oturanlar da dahil tüm yolculara boyun incinmesine karşı koruyan ve maksimum güvenlik sağlayan Sorento, aynı zamanda Güvenlik Desteği kategorisinde de yüksek puan aldı. Yenilenen modelde standart olarak sunulan VSM (ESP’li Araç Denge Yönetim Sistemi) sayesinde özellikle kaygan yüzeylerde ESP (Elektronik Dengeleme Programı) ve elektrikli direksiyonun müdahaleleriyle sistem, aracın yola maksimum şekilde tutunmasını sağlıyor. Bu iki sistem de aracın sensörleri çekiş gücünde kayıp algıladığı anda aktif hale geliyor ve sürücünün güvenli bir şekilde aracın kontrolünün sağlanmasına yardımcı oluyor. Bununla birlikte araçta bulunan diğer güvenlik özelliklerinin başında gelen Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSD) şerit değiştirme esnasın dikiz aynasının kör noktasında bulunan bir araç varsa sürücüyü uyararak maksimum güvenlik sağlıyor.

Yeni Kia Sorento 2015 yılının ilk çeyreği içerisinde Kia yetkili satıcılarındaki yerini alacak.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR