
Yeni Kodiaq ve Superb için geri sayım başladı
28 Mayıs 2023 / 10:58 Kış testleri Kuzey Kutbu’nda tamamlanan modeller 2023'ün Sonbahar aylarında tanıtılacak

Skoda yeni nesil Superb ve Kodiaq modellerini geliştirmeye devam ediyor. Kuzey Kutbu’nda gerçekleştirilen kapsamlı kış testini tamamlayan araçlar, -30 santigrat derecede dayanıklılık ve kalite testinden geçti. Bu testlerde ana odak noktası buzlu şartlarda sürüş dengesi, yolcu konforu ve uzun kış yolculuklarında genel dayanıklılık oldu. Bu ekstrem şartlardaki testlerin tamamlanmasının ardından bu yıl sonbahar aylarında tanıtılacak yeni nesil Superb ve Kodiaq son geliştirme aşamasına girdi.

Dördüncü nesil Superb ve ikinci nesil Kodiaq için yapılan bu testlerde karın ve buzun gövde üzerindeki etkileri de sınandı. Tüm mekanik ve elektronik özelliklerin kusursuz görev yapmasını garanti altına alan Skoda, motorun da her zaman sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Bununla birlikte kapılar, kaput, bagaj kapağı ve şarjlı hibrit araçlar için şarj kapağı ve yakıt deposu kapağının da böylesi zor şartlarda açılabilmesi sağlanıyor.

Süper soğuk testleri programında kabin özelliklerine de yer verildi. Ekstra soğuk koşullarda ısıtma sisteminin performansı ve kabinin sıcaklık seviyesi ölçüldü. Ayrıca camlardaki buğuların hızla çözülmesi, koltuk, direksiyon ve ayna ısıtma özelliğinin performansının da istendiği gibi çalışması önem taşıyor. Sıcaklıkların sıfırın altına düştüğü şartlarda merkezi dokunmatik ekranın verdiği tepkilerin de sorunsuz olması isteniyor. Skoda yeni araç geliştirme programı kapsamında tüm modellerini yoğun testlerden geçirerek gerçek şartlara en iyi şekilde hazırlıyor. Bu da Skoda modellerinin sağlamlığının sırrı olarak dikkat çekiyor.
-
Volvo EX30, Good Design Award 2025 ödülünü kazandı
EX30, tasarım ve sürdürülebilirlik kriterleriyle "Good Design Award 2025"te Ulaşım kategorisinde ödüle layık görüldü
-
T10X için yeni yazılım güncellemesi
Togg, T10X modeli için geliştirilen yeni TruOS güncellemesini uzaktan erişimle sunmaya hazırlanıyor
-
BYD’den çığır açan FLASH şarj teknolojisi
BYD, elektrikli araçlarda şarj süresini önemli ölçüde kısaltan yeni teknolojilerini tanıttı
-
X-Trail 25 yılda 8 milyondan fazla sattı
Nissan X-Trail, 25 yıllık model tarihinde dünya genelinde 8 milyondan fazla satışa ulaştı
-
Yeni Dacia modelinin ismi açıklandı
Dacia, kuralları yeniden yazmaya hazırlandığı söylenen yeni crossover modelinin adını STRIKER olarak açıkladı
-
Superb Sportline MHEV Türkiye’de...
1.5 litrelik hafif hibrit motora sahip Škoda Superb Sportline'ın fiyatı 3.682.500 TL’den başlıyor
-
Omoda'lar Mart ayında satışa çıkıyor
OMODA ve JAECOO, yeni SUV modelleri Omoda 5 ve Omoda 7’yi mart ayında satışa sunacak
-
Stellantis 2025’i 153,5 milyar euro gelirle tamamladı
Dev şirket 2026’da operasyonel verimlilik ve kârlı büyümeye odaklanacağını açıkladı.
-
Volvo’dan 2,5 milyon aracı kapsayan büyük güncelleme
Volvo Cars, 85 ülkeyi kapsayan kablosuz yazılım güncellemesiyle yeni Volvo Car UX arayüzünü kullanıcılarla buluşturuyor
-
GTI ruhu WEC mücadelesinde...
Team Peugeot TotalEnergies, 93 ve 94 numaralı Peugeot 9X8 için GTi mirasından ilham alan yeni tasarımını tanıttı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS