LANSMAN › Yeni Koleos yılın son çeyreğinde Türkiye'de...

Yeni Koleos yılın son çeyreğinde Türkiye'de...

07 Ağustos 2016 / 18:13 İkinci nesil Koleos, selefinden çok daha iddialı bir SUV olarak yollara çıkıyor...

Yeni Koleos yılın son çeyreğinde Türkiye'de...

Renault, SUV gamına yeni bir model daha ekliyor. Geçmişte hacimli bir motorla sunulduğu için ülkemizde pek de başarılı olamayan Koleos’un ikinci nesli, yeni görüntüsü, başarılı motor gamı ve zengin donanım özellikleriyle bu sefer başarıya ulaşacak bir SUV olarak karşımıza çıkıyor.

Renault-Nissan ittifakındaki pek çok araçta kullanılan CMF-C/D mimarisi üzerine inşa edilen yeni Koleos, Çin hariç olmak üzere bütün pazarlara yönelik olarak Busan, Kore’de üretiliyor. Renault’nun yepyeni orta sınıf sedanı Talisman ile benzer tasarım özellikleri sunan SUV, full LED farları, krom detayları, 17 inçten 19 inçe kadar uzanan jantları ve yatay LED stoplarıyla ışıltılı bir görünüme sahip. 4673 mm’lik uzunluk ve 2705 mm’lik dingil mesafesi sunan otomobilin genişliği ise 1843 mm. Koleos’un 210 mm’lik bir zemin yüksekliği sunuyor olması, arazi şartlarına da göz kırptığına işaret ediyor.

Koleos, boyutlarından da anlaşılacağı gibi geniş bir kabine sahip. Özellikle 289 mm’lik arka koltuk diz mesafesi ve uzun boylu yolcuları dahi rahat ettirebilen baş mesafesi oldukça iddialı. Tıpkı diğer yeni nesil Renault modelleri gibi R-Link2 multimedya tablet ekrana sahip olan Koleos’un kabin tasarımıysa sade çizgilerden oluşuyor. Otomobil zengin donanım özellikleriyle de dikkat çekiyor. Mesela; elektrikli ve bel destek ayarlı ön koltuklarında hem ısıtma hem de havalandırma özelliği sunan Koleos’un arka koltuklarında ise iki kademeli ısıtma özelliği mevcut. Panoramik cam tavan, deri döşeme, Bose ses sistemi, navigasyon ve kişiselleştirilebilen LED ambiyans aydınlatmaları da donanım özellikleri arasında.

Renault’nun yeni SUV modelinde kullanışlılık da ön planda. Çıkarılabilir zemine sahip 600 litrelik bagaj, Easy Break sistemiyle basitçe yatırılabilen arka koltuklar ve kabinde yer alan 35 litrelik ilave bölmeler, Koleos’un kullanım alanı açısından herhangi bir sıkıntı yaşamayacağına işaret ediyor. Dikkat çekici özellikler sadece bunlarla da sınırlı değil; kapıların eşikleri örtecek bir tasarıma sahip olması sayesinde, kötü hava koşullarında sürücü ve yolcuların kıyafetlerinin çamurlanmasını önleyen Koleos’ta ayrıca küçük bir ayak hareketiyle bagajın otomatik olarak açılabilmesine imkan tanıyan Eller Serbest Bagaj Sistemi de bulunuyor. Yeni Koleos, her kıtada pazarlanacak bir otomobil olduğu için ekipman seçenekleri de farklı iklim koşullarına uygun özellikler barındırıyor. Örneğin; soğuk iklimlerde kullanım için ısıtmalı direksiyon simidi ve hızlı buz çözme için ısıtmalı ön cam tercih edilebilecek. Uzaktan çalıştırma fonksiyonu sayesinde ise yolcular sıcak bir kabine girme imkanı bulacaklar. Bu fonksiyon R-LINK 2 sistemi ile önceden programlanabiliyor.

Koleos’un güvenlik ekipmanları da dikkat çekici. Özellikle aktif güvenlik teknolojilerine çok önem verilmiş. Elektronik denge kontrolü sistemi, fren destek sistemi, elektronik fren kuvveti dağılımı ve yokuş kalkış desteği standart olarak yer alırken, pazara bağlı olarak kapsamlı sürüş yardımcıları (ADAS) da sunuluyor. Bunlar arasında; Aktif Acil Fren Destek Sistemi (AEBS), Şerit Takip Sistemi (LDW), Kör Nokta Uyarı Sistemi (BSW), Yorgunluk Belirleme Sistemi (UTA), geri görüş kamerası, otomatik kısa ve uzun farlar (AHL), ön, arka ve yan park sensörleri ile eller serbest park sistemi (Easy Park Assist) gibi teknolojiler bulunuyor.

Türkiye için 3 farklı dizel seçenek

Yeni Koleos’un motor ve vites kutusu yelpazesi modelin satılacağı pazarlardaki beklentilere ve ihtiyaçlara göre şekillendirilmiş. Türkiye’de manuel veya X-tronic CVT şanzımanla alınabilecek olan 130 beygir gücünde 1.6 dCi ve sadece X-tronic şanzımanla ithal edilecek 175 beygirlik  2.0 dCi motor seçenekleriyle sunulacak Koleos’un 1.6 litrelik versiyonu önden çekişli aktarmaya, 2.0 litrelik versiyonu ise Nissan modellerinde de tanıdığımız ALL MODE 4x4-i çekiş sistemine sahip. Otomobildeki dört çeker sistemi direksiyonun solundaki buton ile kontrol ediliyor ve  2WD, 4WD AUTO veya 4WD LOCK seçenekleri sunuyor.

Koleos ülkemize Touch ve Icon olmak üzere 2 ekipman seviyesiyle ithal edilecek. Renault’nun yeni SUV’sini bu yılın son çeyreğinde yollarda görebileceğiz.

Yeni Koleos ile ilgili açıklama yapan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar: “Koleos’un dahil olduğu D SUV segmenti Türkiye pazarında en dinamik segmentlerden biri. 2016 Haziran rakamları itibariyle D SUV segmenti toplam binek pazarının yüzde 3,5’unu, D segmentinin ise yüzde 24’ünü temsil ediyor. Bu rakamların geçtiğimiz yıl yüzde 2 (toplam binek içinde) ve yüzde 18 (D segmenti içinde) olduğunu hatırladığımızda segmentin gelişim ve dinamizm trendi de açıkça ortaya çıkıyor. Son 3 yılda 3 katı büyüme gerçekleştirmiş D SUV segmentinde markalar, amiral gemisi prestijli modelleri ile rekabet ediyorlar. Yeni Koleos ile D SUV segmentine iddialı bir geri dönüş gerçekleştiriyoruz. İmaj olarak markamıza önemli katkı sağlayacak ayrıca premium segment gamını tamamlıyor. Yeni Koleos’un fiyatını ise satışa sunacağımız 2016 son çeyrekte açıklayacağız.” dedi.

 

ÇOK OKUNANLAR