
Yeni KONA gün ışığına çıktı
21 Aralık 2022 / 23:14 Hyundai, yeni KONA'nın ilk görsellerini ve yeni modelin boyutlarıyla ilgili önemli detayları paylaştı

Hyundai, B-SUV segmentindeki modeli KONA’nın yeni neslinden ilk görselleri ve bazı bilgileri paylaştı. Tamamen elektrikli bir model baz alınarak geliştirilen yeni KONA, markanın STARIA modelinden izler taşıyan fütüristik tasarımıyla dikkat çekiyor. Tamamen elektrikli (BEV) başta olmak üzere, hibrit (HEV) ve içten yanmalı motora sahip versiyonlarıyla tanıtılan KONA, ayrıca daha fazla sportiflik isteyenler için N Line versiyonunu sunmaya da devam ediyor. KONA N ise henüz duyurulmadı.

Selefinden 150 mm daha uzun ve 25 mm daha geniş bir gövdeye sahip olan yeni KONA, 4355 mm'lik uzunluğuyla adeta B-SUV segmentinin sınırlarını aşıyor. 60 mm daha uzun bir dingil mesafesi sunan KONA'nın tamamen yenilenen kabini sürücü odaklı bir tasarıma sahip. 12,3 inçlik çift geniş ekranlar ve kayan kokpit tasarımı sayesinde teknolojik bir ambiyans yakalanmış. Ortam aydınlatması, kullanıcı deneyimini ve rahatlığını artırırken, orta konsoldan direksiyon arkasına taşınan vites kolu sayesinde de daha geniş bir iç hacim elde edilmiş.

Yeni KONA, pürüzsüz ve aerodinamik bir forma sahip. Özellikle EV varyantında zirveye çıkan düz çizgi halindeki LED gündüz farları ve tamponun her iki köşesine yerleştirilen farlar, otomobilin karakteristik özelliğini vurguluyor. Ayrıca, KONA'nın bu yeni nesil Parametrik Piksel özelliği, Hyundai'nin popüler EV serisinin farkındalığını gözler önüne seriyor. Arka kısımda ise yine çizgi şeklindeki lamba ve spoylerin saten krom çıtasına entegre edilmiş yüksek teknolojili bir stop lambası (HMSL) bulunuyor.

19 inçlik jantlara sahip olan ve isteğe bağlı olarak siyah yan aynalar ve tavan rengiyle satın alınabilecek olan otomobil, N Line versiyonunda ise daha geniş hava girişlerine sahip bir gövde kiti sunuyor. N Line versiyon, çift çıkışlı son susturucu ve gümüş renkli yan marşpiyellere sahip.
Yeni KONA'nın tüm detayları önümüzdeki aylarda açıklanacak.

-
Hyundai STARIA da elektriklendi
Hyundai’nin tam elektrikli ilk MPV modeli STARIA Elektrik, Brüksel Otomobil Fuarı’nda tanıtıldı
-
Yeni CLA'nın mHEV versiyonu Türkiye'de...
Mercedes-Benz, yeni CLA'nın 48 volt teknolojili versiyonunu da Türkiye’de satışa sundu
-
Yeni Kia Stonic satışa sunuldu
Kia'nın B-Crossover modeli Stonic yenilenen tasarımı ve gelişmiş dijital donanımlarıyla Türkiye'de...
-
Yeni Opel Astra Brüksel’de sahneye çıktı
Opel, Brüksel Otomobil Fuarı’nda yeni Astra ve Astra Sports Tourer’ın dünya prömiyerini gerçekleştirdi
-
Škoda’nın en büyük elektrikli SUV modelinin ismi belli oldu
Skoda, yedi koltuklu elektrikli SUV modeli Peaq ile ürün gamının zirvesini güçlendiriyor
-
GAZOO Racing’i artık ayrı bir performans markası
Toyota, GAZOO Racing’i yol ve yarış otomobillerini geliştiren ayrı bir performans markası olarak konumlandırdı
-
Makyajlanan Peugeot 408 gün ışığına çıktı
Peugeot, sportif fastback tasarımlı 408 modelinin makyajlanmış versiyonunu tanıttı
-
Makyajlı Dacia Sandero Türkiye’de satışa sunuldu
Dacia, makyajlı Sandero modelini 1.240.000 TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de satışa sundu
-
Yüce Auto-Škoda, tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı
Škoda, Türkiye otomotiv pazarında 2025’te 45.321 adetlik satış gerçekleştirerek Yüce Auto tarihinin en yüksek yıllık satış rakamını elde etti.























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS