İLK BAKIŞ › Yeni Land Rover Discovery bu yıl tanıtılacak

Yeni Land Rover Discovery bu yıl tanıtılacak

13 Ocak 2016 / 15:25 Britanyalı üretici Discovery ürün gamını beşinci jenerasyon Discovery ile genişletmeye hazırlanıyor

Yeni Land Rover Discovery bu yıl tanıtılacak

Land Rover Discovery’nin beşinci jenerasyonunun tanıtımının bu yıl içerisinde yapılması bekleniyor. Autocar dergisi Britanyalı üreticinin aracın son dokunuşlarını yaptığını iddia ediyor. Los Angeles Otomobil Fuarı’nda dergiye konuşan Land Rover tasarım direktörü Gerry McGovern markanın öncelikle “en az üç araçtan oluşacak” Discovery ürün gamının zirvesinde yer alacak olan yedi koltuklu modeli tanıtacağını açıklamıştı. Discovery Sport’un bu yeni ürün gamının bir üyesi olduğu ve üç aracın sonuncusunun ise daha küçük boyutlu bir SUV olabileceği düşünülüyor.

Yedi koltuklu Discovery’nin markanın Range Rover ve Range Rover Sport modelleri ile aynı alüminyum platform üzerinde yer alacağı ve bu durumun yeni SUV’nin T5 merdiven şasi üzerinde yer alan Discovery 4’e kıyasla çok daha hafif olmasını sağlaması bekleniyor. 3-litre hacimli SDV6 dize ünitenin Britanya ve Avrupa için temel motor seçeneği olacağı, dört silindirli Ingenium motorların ise daha sonra motor seçeneklerinin arasına dahil olacağı da söylentiler arasında. Markanın 2014 New York Otomobil Fuarı’nda gösterdiği Discovery Vision Concept’ten esinlenerek tasarlandığı düşünülen Discovery 5’in “şu anki modelin çok yönlülüğünü modern, sportif tasarım” ile birleştirmesi bekleniyor. Yeni jenerasyon SUV’nin ayrıca süspansiyonu ve şanzımanı yol koşullarına göre otomatik olarak ayarlayan lazer tarama sistemi ve dar alanlara park etmeyi kolaylaştıran uzaktan kumandalı park sistemi gibi sistemlere sahip olacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR