LANSMAN › Yeni Lexus NX satışa sunuldu

Yeni Lexus NX satışa sunuldu

07 Nisan 2022 / 15:17 Lexus'un ikinci nesil NX modeli hibrit ve plug-in hibrit motor seçenekleriyle Türkiye yollarına çıktı

Yeni Lexus NX satışa sunuldu

Lexus'ta yeni dönem ikinci nesil NX ile başlıyor. Türkiye pazarına 2.5 litrelik hibrit motora sahip 350h ve aynı hacimde plug-in hibrit teknolojisi sunan 450h+ versiyonlarıyla ithal edilen yeni NX, tam hibrit 350h seçeneğinde 1.650.000 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşırken, plug-in hibrit teknolojili NX 450h+ ise 2.375.000 TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor. 

NX 350h, Business, Business Plus, Executive, F Sport ve Exclusive donanım seçenekleriyle, NX 450h+ ise Executive, F Sport ve Exclusive donanım paketleriyle tercih edilebiliyor. Tüm NX modelleri dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip.

108704be682d2a7e08d6a6e18ae33ff8_1.jpg

İkinci nesil Lexus NX, ilk neslinden tanıdık bir siluete sahip olsa da, yeni çizgileriyle daha dikkat çekici bir tasarım sunuyor. Daha dikkat çekici ve daha dik konumlandırılan büyük ön panjur, farların içine entegre edilen gündüz aydınlatmaları, L şekilli LED stoplar, aracın arka genişliği boyunca uzanan LED şerit ve logonun yerini alan "LEXUS" yazısı NX'in tasarımındaki önemli yenilikler arasında bulunuyor.

GA-K platformu üzerine geliştirilen otomobil, selefinden daha dinamik bir sürüş hissiyatı ve kabin içinde daha fazla yaşam alanı vaat ediyor. Yerine geçtiği modelden 20 mm daha uzun, 20 mm daha geniş ve 5 mm daha yüksek bir gövdeye sahip olan otomobilim aks aralığı da 30 mm artırılmış. Ayrıca ön iz açıklığında 35 mm, arka iz genişliğinde ise 55 mm'lik artış gerçekleşmiş. NX, artan boyutlarının da etkisiyle 545 litrelik bagaj hacmi sunuyor. 

108704be682d2a7e08d6a6e18ae33ff8_3.jpg

Yeni NX'in kabini, sürücünün aracın tüm kontrollerine kolayca odaklanıp otomobille bütünleşmesini amaçlayan Tazuna kokpit konseptiyle şekillenmiş. Yeni NX’in kabini yüksek konfor sunacak şekilde tasarlanmış. Lüks bir lounge hissi uyandıracak şekilde düzenlenen kabinde, Takumi Ustaları’nın yüksek işçilik kalitesi dikkat çekerken, Lexus’un Omotenashi misafirperverlik felsefesi ise yüksek konfor ve yeni teknolojilerle harmanlanıyor. Lexus NX, 9.8 inç ve sınıfının en büyüklerinden biri olan 14 inçlik yüksek çözünürlüklü iki farklı multimedya ünitesiyle tercih edilebiliyor. Ayrıca üst versiyonlarda, daha yüksek ses kalitesi vaat eden, 17 hoparlörlü Mark Levinson Premium Surround Sistemi de sunuluyor. 

NX’in kabinindeki zarif atmosferi tamamlayan “Lexus Mod” ambiyans aydınlatma özelliği Yağmur Ormanları, Bambu veya Buzdağı gibi önceden belirlenmiş ışık efektlerinin seçilmesine imkan verirken 64 farklı renk arasından da seçim yapılabiliyor.

108704be682d2a7e08d6a6e18ae33ff8_0.jpg

NX, Lexus’un E-Latch elektronik kapı açma sistemiyle donatılan ilk modeli olmasıyla da dikkat çekiyor. Bu sistem sayesinde, geleneksel iç kapı kolu yerine kapı paneline yerleştirilen düğmeye tek bir yumuşak dokunuş ile kapı rahatça açılabiliyor. Üstelik bu elektronik kapı, otomotiv sektöründe bir ilk olan Güvenli Çıkış Asistanı özelliğiyle kombine edilmiş. Böylece kapı açma anında arkadan bir araç, motosiklet veya bisiklet geldiğinde bunu algılayarak kapının açılması önleniyor. 

NX ürün gamının en çok tercih edilen versiyonu olacak tam hibrit NX 350h, dördüncü nesil Lexus hibrit teknolojisi ile hibrit performansını ve verimliliğini daha ileri seviyelere taşıyor. 2.5 litre hibrit motora sahip olan araç, 244 bg ile ilk nesil NX 300h’ye göre yüzde 24 daha fazla güç üretiyor ve yüzde 10 civarında daha az CO2 salımı gerçekleştiriyor. 0-100 km/s hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlayan NX 350h yüksek performansın yanı sıra 5.9 lt/100 km ortalama yakıt tüketimi ve 133 g/km CO2 emisyonu sunuyor. 

108704be682d2a7e08d6a6e18ae33ff8_2.jpg

Lexus’un ilk plug-in hibrit modeli olan NX 450h+’ın hibrit sistemi de, dört silindirli 2.5 litrelik güç ünitesini, 134 kW ön elektrik motoru ve 40 kW arka elektrik motoruyla kombine ediyor. Elektrik motorları, dışarıdan kabloyla da şarj edilebilen 18.1 kWh’lık sınıfının en yüksek kapasiteli bataryasından güç alıyor. NX 450h+ toplam 309 bg güç üretiyor ve bu sayede 0-100 km/s hızlanmasını 6.3 saniyede tamamlıyor. Bu yüksek performansa karşın WLTP ölçümlerine göre CO2 emisyonu 20-26 g/km ve ortalama yakıt tüketimi 1.0-1.1 lt/100 km ile sınıfının en iyi değerlerini sunuyor. NX ortalama olarak karma tüketimde 69-76 km elektrikli menzile sahip. Bununla birlikte şehir içerisinde versiyona göre 98 kilometreye kadar sadece elektrik motoruyla yol alabiliyor. NX 450h+’ın bataryası, 2.5 saat civarında doldurulabiliyor.

"ADETLERİMİZİ ARTIRACAĞIMIZ BİR SÜRECE GİRİYORUZ"
Lexus’un yeni dünyasına adım atılmasını müjdeleyen NX basın toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı & CEO Ali Haydar Bozkurt, “5 yıl önce ‘biz farklıyız’ söylemiyle yola çıkmış, rafine ve ayrıcalıklı lüks kavramlarıyla premium segmentin önemli oyuncusu Lexus’u ülkemize kazandırmıştık. Markamızın daha çok tanınmasına ve bilinirliliğinin artmasına odaklandığımız ilk 5 yılı geride bıraktık. Şimdi ikinci 5 yıllık dönemdeyiz ve biz ‘atak planımız’ çerçevesinde adetlerimizi artıracağımız bir sürece giriyoruz. Bu planın arkasında da gelecek dönemde Lexus markasının özellikle Türkiye pazarına da uygun yeni ürünler sunacak olması yatıyor. Lexus global anlamda büyük bir değişim sürecinde ve bu stratejik dönüşüm ürün anlamında Lexus NX ile başlıyor. Yeni NX, bizim için sadece bir model lansmanı değil; NX ile birlikte markanın yeni dünyasına da adım atıyoruz” dedi. 

108704be682d2a7e08d6a6e18ae33ff8_4.jpg

Lexus’un global çaptaki bu dönüşümle yeni bir sayfa açtığını da belirten Bozkurt, şunları söyledi; “Lexus 2025’e kadar sunacağı 20 adet yeni veya yenilenmiş ürünle lansman atağı başlatıyor. Bu çerçevede marka mimarimiz de “Making Luxury Personal” (Kişiselleştirilmiş Lüks) vizyonuyla yeniden şekilleniyor. Hizmet yaklaşımının yanı sıra ürünlerde de farklı pazarlara uygun modeller sunulması planlanıyor. Önümüzdeki dönemde çıkacak ürünlerde bu etkiyi daha fazla göreceğiz. Global anlamda yeni vizyonumuzu yansıtan her pazara uygun araçlarla yeni bir sayfa açıyoruz. Bunun ilk örneği de NX oldu. NX’den sonra bunun devamını da önümüzdeki yıl yoğun lansman takvimiyle Türkiye’de de göreceksiniz. Birçok farklı segmentte olmak üzere 9 model seçeneği sunacağız. Şu anda mevcut ürün gamımızla premium segmentin yüzde 11’ine hitap ederken, gelecek olan yeni ürünlerle 2023’ün sonunda bu oranın %20’ye ulaşmasını hedefliyoruz. Bildiğiniz gibi Lexus Türkiye olarak zaten geri alım garantisinden, TIR ile araç transferi hizmetine, kişiye özel danışmanlıktan randevu ile 7/24 showroom açma ayrıcalığına ve istenen yerde test sürüşü sunma imkanına kadar birçok kişiselleştirilmiş lüksleri sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde daha fazla kişiselleştirilmiş hizmet sunmaya devam edeceğiz. Ayrıca 61 satış sonrası servis noktasıyla hiçbir premium markada bulunmayan güçlü bir servis ağına sahibiz.” 

Türkiye’de markanın yeni beş yıllık stratejisine de değinen Bozkurt, “Hedefimiz her yıl bir önceki yılın üzerinde satış gerçekleştirmek. Bir bulunurluk sorunu yaşanmaması durumunda bu yıl da geçtiğimiz senenin üzerinde bir rakamla yılı kapatmak üzere çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki sene de yeni lansmanlarla beraber adetlerimizin ciddi anlamda artmasını planlıyoruz. İkinci beş yılda Ankara ve İstanbul dışındaki illerde de yer almak için de stratejimizi oluşturuyoruz. İzmir, Adana, Antalya ve Bursa olmak üzere yapılanmamızı genişletmek için görüşmeler içerisindeyiz” diye konuştu.

ÇOK OKUNANLAR