SEKTÖREL › Yeni Mazda MX-5'in üretimi başladı...

Yeni Mazda MX-5'in üretimi başladı...

05 Mart 2015 / 18:03 Haziran ayında ilk olarak Japonya’da satışa çıkacak ve hemen ardından Avrupa ve diğer pazarlara sunulacak

Yeni Mazda MX-5'in üretimi başladı...

Mazda Motor Corporation, yepyeni Mazda MX-5'in üretimine, 5 Mart tarihi itibariyle Japonya’da başladı. Hiroşima’da yer alan Ujina-1 Fabrikasında üretim hattına alınan modeller ilk olarak, satışların Haziran ayında başlayacağı yerel piyasa için geliştirildi. MX-5 sonbahardaysa, başta Avrupa olmak üzere diğer bölgelere de gönderilecek.

Mazda’nın ikon haline gelmiş iki kişilik roadster'ının dördüncü nesli olan bu model, SKYACTIV teknolojilerini bünyesinde barındıran ilk model ve bugüne kadar üretilmiş en hafif MX-5 olma özelliğine sahip. Modelin Avrupa versiyonunda 131 bg ve 160 bg güç üreten iki adet ultra verimli ve hafif benzinli motor seçeneği bulunacak.

MX-5’in, bugüne kadar var olan en düşük ağırlık merkezine ve üstü açık sürüş keyfi için insan odaklı bir iç mekana sahip olduğu açıklanıyor. MZD Connect akıllı telefon bağlantı özelliği ve i-ACTIVSENSE çarpışma öncesi aktif güvenlik teknolojisi ise yeni MX-5’in önemli yenilikleri arasında.

İlk olarak 1989 yılında piyasaya sürülen MX-5, uygun fiyatlı hafif spor otomobil pazarını anında canlandırdı. 26 yıldan beri kazandığı 200 ödülün ardından efsane haline gelen roadster, yoluna güçlü bir şekilde devam ediyor. Ocak ayında 950 bini geçen üretim hacmiyle Mazda, tüm zamanların en çok satan iki kişilik spor otomobili alanında Guinness rekorunu da elinde bulunduruyor.

ÇOK OKUNANLAR