YENİ MODELLER › Yeni Mercedes-Benz E-Serisi ortaya çıktı!

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi ortaya çıktı!

05 Ocak 2016 / 15:38 Alman üreticinin merakla beklenen yeni modelinin fotoğrafları internete düştü

Yeni Mercedes-Benz E-Serisi ortaya çıktı!

Mercedes-Benz daha önce yaptığı açıklamalarda yeni jenerasyon E-Serisi’ni Detroit Otomobil Fuarı’nda göstermeyi planladığını açıklamıştı. Alman Auto-Presse ise Stuttgart merkezli üreticinin planlarını bozarak yeni otomobilin ilk resmi fotoğraflarını yayımladı.

Dışarıdan daha küçük bir S-Serisi (veya daha büyük bir C-Serisi) gibi görünen yeni otomobil tasarım açısından büyük sürprizlere sahip değil. Otomobilin ön kısmı büyük radyatör ızgarası, arkaya doğru uzayan kanatları, büyük hava girişleri ve tamponun alt kısmında yer alan kanatçıkları ile dikkat çekiyor. Arka kısım ise tanıdık tasarımlı stoplar, iki stopu birbirine bağlayan krom çıta ve çift egzoz çıkışı şık bir görünüme sahip.

Alman dergi 4922 mm uzunluğundaki yeni otomobilin hava sürtünme katsayısının yalnızca 0.23 Cd olduğunu iddia ederken, yeni E-Serisi’nin başlangıçta 195 bg gücündeki 2-litre turbo dizel motor ile sunulacağı söyleniyor. E220d versiyonunun kaputunun altında yer alacak olan bu ünitenin 3.9 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim değerine sahip olması bekleniyor. Yeni otomobilin E200 versiyonunun ise 2-litre turbo benzinli motora sahip olacağı söyleniyor, bu motor hakkında ise henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor.

İlerleyen dönemlerde E350e plug-in hibrit versiyona da sahip olacağı söylenen yeni jenerasyon E-Serisi ürün gamının, güçleri 150 bg ile 258 bg arasında değişen dizel ve 183 bg ile 333 bg arasında değişen benzinli motor seçeneklerine sahip olacağı tahmin ediliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR