YENİ MODELLER › Yeni Mercedes-Benz GLS ortaya çıktı

Yeni Mercedes-Benz GLS ortaya çıktı

04 Kasım 2015 / 11:21 Alman üreticinin yeni modeli, aslında satışta yer alan GL modelinin makyajlanmış hali

Yeni Mercedes-Benz GLS ortaya çıktı

Mercedes-Benz yeni SUV modeli GLS’nin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Temel olarak markanın hali hazırda satışta yer alan GL modelinin makyajlanması ile birlikte ortaya çıkan yeni araç, Mercedes-Benz tarafından “SUV’larin S-Serisi” sözleri ile betimleniyor. Alman üreticinin GLS adı ile piyasaya sürdüğü ilk model olma özelliğini taşıyan yeni SUV, LED gündüz farlarını bünyesinde barındıran yeni farları, daha büyük ve daha belirgin yeni ön ızgarası ve yeni ön tampon tasarımı dikkat çekiyor. Aracın arka kısmında ise bir önceki jenerasyona kıyasla daha farklı bir desene sahip olan LED farlar en büyük değişiklik olarak gösteriliyor.

Yeni SUV’un yedi koltuklu düzene sahip olan iç mekanına ilk bakışta, önceki jenerasyonda ön konsola entegre bir şekilde yer alan infotainment sisteminin yerini bıraktığı 8 inçlik tablete benzer dokunmatik ekranı ile yeni infotainment sistemi göze çarpıyor. Yeni bir touchpad’e ve elden geçirilmiş üç kollu direksiyon simidine de sahip olan kabin, ayrıca opsiyonel olarak hava iyonize sistemi ile birlikte gelebiliyor.

2017 model Mercedes-Benz GLS üçü benzinli biri dizel olmak üzere dört farklı motor seçeneği ile birlikte sunuluyor. Mercedes-Benz’in GL modelinde 435 bg güç üreten bi-turbo V8 motor GLS550 4MATIC’te 455 bg güç ve 699 Nm tork üretiyor. 3-litre bi-turbo V6 motora sahip olan GLS450 4MATIC ise 365 bg güç ve 500 Nm tork değerleri ile birlikte geliyor. GLS ürün gamının zirvesinde yer alan GLS63 ise 585 bg’lik maksimum gücü ve 760 Nm’lik maksimum torku ile dikkat çekiyor. GLS ürün gamında dizel motora sahip olan tek versiyon olarak yer alacak olan GLS350d 4MATIC 258 bg güç ve 616 Nm tork üreten V6 turbo dizel motor ile birlikte sunulurken, Mercedes-Benz yetkilileri (GLS63 haricindeki) bütün motorların 9-ileri otomatik şanzıman ile eşleneceğini vurguluyor.

Stuttgart merkezli üretici yeni GLS modelinin teslimatlarına önümüzdeki yılın bahar aylarında başlamayı planlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR