YENİ MODELLER › Yeni MINI JCW selefinden daha güçlü!

Yeni MINI JCW selefinden daha güçlü!

14 Aralık 2014 / 15:31 231 bg güç üreten otomobil 0-100 km/s sprintini 6.1 sn’de tamamlıyor

Yeni MINI JCW selefinden daha güçlü!

MINI, Cooper model gamının zirvesinde yer alan yeni John Cooper Works’ü ortaya çıkardı. Britanyalı üretici yeni modelin “kendine has yarış hissini markanın premium karakteri ile bir arada sunduğunu” iddia ederken, otomobilin aynı zamanda “üst seviyede eğlence ve özel bir karizmaya sahip olduğunu” söylüyor.

Bu yılın başında Detroit Otomobil Fuarı’nda John Cooper Works konsepti olarak ön gösterilen otomobil, standart üç kapılı MINI Hatch’te sis farlarının olduğu yerlerde yer alan daha büyük hava girişlerine, kendine has kapı eşikleri ve arka tasarıma ve JCW arka spoylere sahip. Yeni JCW yukarıda sayılanların yanı sıra LED farlara, çamurluk kaplamalarına, elden geçirilmiş radyatör ızgarasına, kendine has çıkışlara sahip olan spor egzoz sistemine ve yeni Asi Yeşil gövde rengine sahip.

JCW’nın kaputunun altında şimdiye kadar bir MINI’ye yerleştirilmiş olan en güçlü motor yer alıyor. Dört silindirli 2-litre TwinPower turbo ünite 231 bg güç ve 320 Nm tork üretiyor. Bir önceki jenerasyona göre motorun ürettiği güç yüzde 10 artarken, üretilen tork yüzde 23 artmış. Kaputun altında yer alan bu güçlü ünite 6-ileri manuel veya 6-ileri otomatik şanzıman ile eşlenebiliyor.

0-100 km/s sprintini manuel şanzıman ile 6.3 sn’de, otomatik şanzıman ile ise 6.1 sn’de tamamlayan otomobilin elastikliği (80-120 km/s ara hızlanma) de yüzde 10 daha iyileşerek artık 5.6 sn sürüyor. Yeni JCW yüksek performansının yanında 5.7 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim verisi ve 133 g/km’lik CO2 verisi sunmayı vaat ediyor.

Britanyalı üretici, yeni jenerasyon otomobilin süspansiyon sistemini de yenilemiş. Yeni MINI John Cooper Works yeni geliştirilmiş Brembo spor fren sistemine, 17 inçlik John Cooper Works Race Spoke hafif alaşım jantlara, Servotronic’li elektromekanik direksiyona, Dinamik Çekiş Sistemini bünyesinde barındıran Dinamik Denge Kontrol sistemine, Elektronik Diferansiyel Kilit Kontrolü’ne ve Performans Kontrolü’ne sahip. Dinamik Amortisör Kontrolü ise opsiyonel olarak sunuluyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR