YENİ MODELLER › Yeni nesil smart’lar Türkiye’ye geldi!

Yeni nesil smart’lar Türkiye’ye geldi!

22 Haziran 2016 / 21:52 Şehir içi otomobili denince akla gelen ilk üretici olan smart yeni modellerini satışa sundu

Yeni nesil smart’lar Türkiye’ye geldi!

Daimler’in şehir içi mobilite için özel olarak ortaya çıkardığı ve özellikle Avrupa’da büyük bir kesime hitap eden smart markası, yeni jenerasyon modellerini ülkemizde satışa sundu. smart’ın artık kült olarak tanımlanabilecek klasik iki kişilik modeli fortwo ve fortwo cabrio’nun yanı sıra, merakla beklenen dört kişilik forfour modellerinde sunulan kompakt oranlar ve ayrıntılar marka yetkililerinin iddialarına göre aracın işlevselliğinin altını çiziyor.

Aynı ailenin üyeleri yeni smart fortwo ve smart forfour, farları, ön konsoldaki havalandırma sistemleri ve kendilerine özgü tasarımları ile dikkat çekiyor. Otomobilde hayat tarzını yansıtarak bir simge haline gelen ve başlı başına bir sınıf oluşturan smart’ın yeni fortwo ve forfour modelleri, genç ve modern tasarımları ile hareketlilik, çevreye uyumları ile sorumluluk kavramlarını birleştiriyor. İki araç da arka bölümlerine yerleştirilen motorları ile şehiriçi trafikte oldukça çevik çözümler vaat ediyor.

Mercedes-Benz güvenlik standartlarını tam anlamıyla karşılamak üzere geliştirilen yeni smart fortwo ve smart forfour; markanın “gerçek hayat güvenliği” felsefesini opsiyonel ve standart olarak sunduğu güvenlik donanımları ile hayata geçiriyor. Araçlarda standart olarak sunulan ve yüksek süratte savrulmayı engelleyen yan rüzgar yardımcısı (crosswind assist), ESP, opsiyonel olarak sunulan ve sürücüyü sesli olarak uyarabilen çarpışma önleme yardımcısı ve şerit takip yardımcısı bunlardan sadece bir kaçını oluşturuyor.

Ülkemizde her ikisi de 6-ileri twinamic çift kavramalı otomatik şanzıman ile eşlenmiş olarak gelen 71 bg’lik üç silindirli 1-litre atmosferik benzinli veya 90 bg’lik 0.9-litre hacimli üç silindirli turbo benzinli motorlar ile satışta yer alan smart forwto, fortwo cabrio ve forfour ülkemizde 62.000 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR