YENİ MODELLER › Yeni Nissan X-Trail ortaya çıktı

Yeni Nissan X-Trail ortaya çıktı

16 Haziran 2020 / 16:04 X-Trail, yepyeni görüntüsünün ardında bolca donanım ve yeni teknolojiler barındırıyor

Yeni Nissan X-Trail ortaya çıktı

Amerika pazarında Rouge adıyla sunulan Nissan X-Trail'in yeni nesli gün ışığına çıktı. Markanın ilk defa Juke modelinde yer verdiği çift parçalı far tasarımının uygulandığı yeni X-Trail, yerine geçtiği modelden daha sert hatlara ve daha dik bir ön cama sahip. Renault'nun SUV modellerinde kullanılan CMF-C/D platformu üzerine geliştirilen yeni X-Trail, dördüncü neslinde daha heybetli bir görünüm sunsa da, aslında boyutlarında bir miktar küçülme söz konusu. Yerini alacağı modelden 38 mm daha kısa ve 5 mm daha alçak bir gövdeye sahip olan otomobilin aerodinamisi ise aktif ızgara uygulamasıyla iyileştirilmiş.

f4d1dd06c87efb8d3f227ddf938ab061_0.jpg

Dördüncü nesil X-Trail'in kabini geleneksel tasarım çizgisini korusa da, artık daha yüksek bir kalite ve daha fazla teknoloji barındırıyor. 9.0 inçlik multimedya ekranına, 12.3 inçlik dijital gösterge paneline ve 10.8 inçlik bir head-up display'e sahip olan otomobil, donanım açısından oldukça cömert. Üç bölgeli dijital klima, ısıtma ve havalandırma özelliği sunan koltuklar, anahtarsız giriş ve çalıştırma, tekme hareketiyle açılabilen sensörlü bagaj kapağı, deri döşemeler ve kablosuz şarj paneli gibi özellikler sunan otomobil, sürüş destek asistanları açısından da sınıfının en iyileri arasına girecek gibi görünüyor. Nissan Safety Shield 360 adı verilen güvenlik paketiyle donatılan X-Trail'de adaptif hız sabitleme sistemi de yer alıyor.

f4d1dd06c87efb8d3f227ddf938ab061_2.jpg

Yeni X-Trail'in Avrupa pazarındaki motor seçenekleri henüz açıklanmamış olsa da, Amerika pazarında sunulacak 2.5 litrelik atmosferik benzinli motorun Türkiye pazarına pek hitap etmeyeceği bir gerçek. Ayrıca artık 1.7 litrelik bir hacimde sunulacağı için dizel seçeneğin de ülkemiz için bir anlamı olmayacaktır. Yeni X-Trail eğer ülkemize ithal edilirse Renault grubunun 1.3 litrelik TCe motor seçeneğiyle sunulacaktır. Ancak henüz X-Trail'in ülkemize ithal eidlip edilmeyeceği netlik kazanmış değil.

f4d1dd06c87efb8d3f227ddf938ab061_1.jpg

ÇOK OKUNANLAR