YENİ MODELLER › Yeni Opel Astra'nın örtüsü kalktı

Yeni Opel Astra'nın örtüsü kalktı

14 Temmuz 2021 / 23:24 Tamamen yenilenen ve şarj edilebilir hibrit versiyona kavuşan Astra, 2022'de Türkiye'de olacak

Yeni Opel Astra'nın örtüsü kalktı

Opel, en çok satan modeli olma unvanını taşıyan Astra’yı tamamen yeniledi. Altıncı nesil Astra, Opel’in cesur ve saf tasarım felsefesiyle yorumlanan ilk hatchback modeli oldu. Yeni Astra’yla beraber tamamen yeni bir sayfa açan Alman üretici, kompakt modelin iki farklı performans seviyesiyle tercih edilebilecek şarj edilebilir hibrit versiyonlarını da duyurdu. Böylece Astra, şarj edilebilir hibrit teknolojisiyle ilk kez elektrikliye geçiş yapmış oluyor. Tamamen yenilenen kompakt hatchback modelini Rüsselsheim’daki genel merkezinde tasarlayıp geliştiren Opel, modelin üretimine ise sonbaharda başlayacak. Yeni Opel Astra’yı 2022 yılında Türkiye yollarında da göreceğiz. 

Yeni Astra, Opel’in 2020’li yıllar boyunca uygulayacağı güncel tasarım diliyle şekillenmiş. Markanın ilk kez gerçek anlamda Mokka’da kullandığı Opel Vizör adındaki yeni yüz tasarımına sahip olan Astra, ultra ince Intelli-Lux LED farlar ve Intelli-Vision sisteminin ön kamerası gibi teknolojileri bu yeni yüze entegre etmiş. Yeni Astra, Intelli-Lux LED Pixel far teknolojisini ilk kez kompakt sınıfın kullanımına sunuyor. 

bf50ccf539a48100e8a1d8c30d4627bf_0.jpg

Yandan bakıldığında dinamik bir görünüm sunan Astra'nın arkası ise merkezi olarak tam ortada konumlanan Şimşek logosu, dikey olarak hizalanan yüksek konumlu fren lambası ve LED arka stop lambalarıyla yepyeni bir tasarıma sahip. 

Yeni Astra, son derece esnek olan EMP2 platformunun üçüncü nesli üzerine inşa edilmiş. Burulma rijitliği önceki nesline göre yüzde 14 daha iyi olan modelin yüksek hız dengesi en öncelikli geliştirme hedeflerinden biri olmuş. Yeni Astra'nın fren anında, üstün bir performans sergilediği ve düz bir çizgide olduğu kadar virajlarda da oldukça dengeli kalabildiği açıklanıyor. 

361c4207c4bf2f55372d7087d5cecb5f_2.jpg

Sportif bir beş kapılı gövde tipiyle pazara sunulacak yeni Astra, daha alçak bir siluete sahip olmasına karşın, yerini aldığı modelle kıyaslandığında daha geniş bir iç mekan sunacak. 4.374 mm uzunluğa ve 1.860 mm genişliğe sahip olan yeni Astra, 2.675 mm'lik dingil mesafesiyle de dikkat çekiyor. İç hacminin arttığı açıklanan yeni Astra'nın ayarlanabilir zemine sahip pratik bagajı ise 422 litrelik bir hacim sunuyor.

İlk kez Mokka’da kullanılan yeni nesil Pure Panel Astra'da da kendine yer bulmuş. İsteğe bağlı olarak tamamen cam şeklinde tercih edilebilen bu geniş dijital kokpit, yatay biçimde entegre edilmiiş iki adet 10 inçlik ekrana sahip. Ön camdaki yansımaları önleyen perde benzeri bir katman sayesinde ekranların üzerinde bir siperliğe gerek duymayan kokpit, ileri teknoloji ile işlevselliği bir arada sunuyor. Dokunmatik ekran dışında doğal dilde ses kontrolü ile de kullanılabilen ve bağlantılı servislere sahip olan yeni nesil bilgi-eğlence sistemi, akıllı telefonlar için geliştirilmiş kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlanabilirliği sunuyor.

361c4207c4bf2f55372d7087d5cecb5f_4.jpg

Opel’in ödüllü ergonomik AGR koltukları yeni Astra'da da kendine yer bulmuş. Ön koltukların konumunun önceki nesle göre 12 mm daha alçak olduğu, bunun da sportif sürüş hissini desteklediği açıklanıyor. Yeni Astra’nın AGR ön koltukları, elektrikli sırt eğim ayarından elektrikli bel desteğine kadar farklı isteğe bağlı ayar işlevi sunuyor. Nappa deri ile birlikte, havalandırma, sürücü için masaj ve arka koltuk ısıtması sunuluyor. Koltukları ayrıca şık Alkantara döşemelerle satın almak da mümkün olacak.

Yeni Astra, markanın kompakt sınıf tarihinde bir ilk gerçekleştirerek satış başlangıcından itibaren yüksek verimlilik seviyesine sahip benzinli ve dizel motor seçeneklerinin yanı sıra güçlü şarj edilebilir hibrit versiyonlarıyla da  piyasaya sunulacak. Güç seçenekleri benzinli ve dizel versiyonlarda 110 bg (81 kW) ile 130 bg (96 kW) arasında değişiyor ve şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ise 225 bg’ye (165 kW) kadar uzanıyor. Benzinli ve dizel motor seçeneklerinde altı vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulurken, daha güçlü motor seçeneklerinde ise isteğe bağlı olarak 8-ileri vitesli otomatik şanzıman da yer alacak.

361c4207c4bf2f55372d7087d5cecb5f_3.jpg

GELİŞMİŞ SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ
Yeni Astra, en güncel otonom sürüş destek sistemlerini de içeriyor. Tüm bu gelişmiş teknoloji; ön camdaki çok işlevli kameraya ek olarak biri önde, biri arkada ve birer adet yanda olmak üzere dört gövde kamerası, biri önde ve her bir köşede olmak üzere beş radar sensörü ve ayrıca ön ve arka olmak üzere ultrasonik sensörler kullanıyor. Kamera ve sensörler, kameraların ve radarın menzilini uzatan Intelli-Drive 2.0 kapsamında e-horizon bağlantısıyla entegre ediliyor. Bu teknoloji, sistemin virajlardaki hızı uyarlamasını, hız önerilerinde bulunmasını ve yarı otonom şerit değişiklikleri yapmasını sağlıyor. 

361c4207c4bf2f55372d7087d5cecb5f_1.jpg

Intelli-Drive 1.0 arka çapraz trafik uyarısı, uzun menzilli kör nokta algılama ve otomobili şeridinin ortasında tutan aktif şerit konumlandırma gibi işlevleri kapsıyor. Oldukça uzun otonom sürüş destek sistemleri listesi ayrıca, ayarlanan hızı aşmadan öndeki aracı takip etmek için hızı artıran veya azaltan, gerekirse durana kadar fren yapabilen uyarlanabilir hız sabitleme sistemini de içeriyor. Otomatik şanzımanla sunulan Start&Stop işlevi ile sürüş otomatik olarak devam ediyor.

ÇOK OKUNANLAR