YENİ MODELLER › Yeni Opel Combo'nun detayları açıklandı

Yeni Opel Combo'nun detayları açıklandı

19 Kasım 2023 / 22:58 Opel'in hafif ticari modeli, yeni bir yüze, birçok yeni teknolojiyle ve menzili artırılan daha verimli bir elektrikli versiyona sahip

Yeni Opel Combo'nun detayları açıklandı

Opel, hafif ticari araç modeli Combo'nun yeni nesliyle ilgili detayları açıkladı. Yeni ön cephe ve yeni dijital kokpit gibi önemli yeniliklerle dikkat çeken Opel Combo, ayrıca kendi segmentindeki en ileri teknolojiye sahip Intelli-Lux LED Matrix Far özelliğine de sahip ilk model oluyor. Opel’in güncel binek otomobillerinden tanıdığımız karakteristik Opel Vizör ön panel sayesinde yeni Combo hemen fark ediliyor. Aracın ön cephesi boyunca uzanan Opel Vizör, şimşek logosunu ön aydınlatma sistemiyle bütünleştiriyor. Bunlara ek olarak yeni Combo Elektrik, daha uzun bir sürüş menzili sunuyor. Elektrikli versiyonun yanında, yeni Opel Combo aynı zamanda dizel motor ve manuel veya otomatik şanzıman seçenekleriyle de tercih edilebiliyor. İhtiyaca uygun şekilde tasarlanan yeni Combo, kombi ve panelvan seçenekleriyle sipariş edilebilecek.

afaf6588a1138ffde13f8d3aa0f4bdc8_1.jpg

Yeni Opel Combo Elektrik, daha uzun bir sürüş menzili de sunuyor. Araç, “Eco”, “Normal” ve “Power” sürüş modlarına sahip ve yeni 50 kWh bataryasıyla tek şarjda 330 kilometreye (WLTP) kadar yol kat edebiliyor. Bu, önceki modeline göre 50 km daha fazla menzile sahip olması demek. Tamamen elektrikli güç-aktarma sistemlerinin daha da geliştirilmesinin yanında yeni Combo’da ilk kez düşük sıcaklıklarda batarya menzilini korunmaya yardımcı olan, yüksek verimli bir ısı pompası da bulunuyor. Yeni nesil elektromotor 100 kW/136 bg güç ve 270 Nm tork sağlarken yeni Combo Elektrik’i, 130 km/s maksimum hıza ulaştırabiliyor. Standart 7,4 kW entegre şarj cihazı ile batarya, 100 kW halka açık şarj istasyonlarında 30 dakikadan daha kısa bir sürede, kapasitesinin yüzde 80’ine kadar şarj edilebiliyor.

afaf6588a1138ffde13f8d3aa0f4bdc8_0.jpg

Yeni Opel Combo Elektrik, güçlü yapısıyla ağır yükleri taşıma ve çekme becerisini sürdürüyor. Yeni Combo Cargo’da önceki modeldekine benzer, içten yanmalı motorlu kardeşleriyle aynı, 4.4 metreküpe kadar, sınıfının en iyi depolama alanını sunmaya devam ederken, 780 kg taşıma kapasitesi ve 750 kg çekme kapasitesi de sınıfının en iyisi olmayı sürdürüyor. 

afaf6588a1138ffde13f8d3aa0f4bdc8_2.jpg

Sürüş deneyimini daha da iyileştirmek üzere Combo’nun kokpiti ve ergonomisi, kullanıcı dostu olacak şekilde optimize edilmiş. 10 inçlik renkli dokunmatik ekranlara sahip yeni bilgi-eğlence sistemleri, Opel hafif ticari araç serisinde ilk kez, gelişmiş grafik, multimedya ve bilgisayarla görüş becerileri sağlayan Qualcomm Technologies’in entegre Snapdragon® Kokpit Platformu’nu kullanıyor. Bu multimedya sistemi, kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto’yu da destekliyor. Yeni Combo, ayrıca yenilikçi bir akıllı telefon kitiyle de donatılabiliyor. Özel bir uygulama üzerinden kite bağlandıktan sonra, kullanıcının akıllı telefonu, aracın bilgi-eğlence kontrol paneli haline geliyor ve direksiyon kumandaları da etkileşime giriyor. Bunlara ek olarak yeni Combo Elektrik’in yeni direksiyonunun arkasındaki kulakçıklar, sürücünün rejeneratif fren sistemi için üç geri kazanım seviyesi seçmesine olanak tanıyor.

Yeni Opel Combo Life’ta arka, ön ve yan park sensörlerinin yanında, kör nokta uyarı sistemi ve yüksek çözünürlüklü 180° panoramik geri görüş kamerası bulunuyor. Hız sabitleyici, şerit koruma özelliği ile aktif şerit takip sistemi, yaya tanıma özelliği ile aktif acil frenleme sistemi ve sürücü yorgunluk tespit sistemi de dâhil olmak üzere çoğu standart, 18 adede kadar Gelişmiş Sürüş Destek Sistemi (ADAS) içeren, kapsamlı ürün yelpazesi, ek güvenlik sağlıyor.  

ÇOK OKUNANLAR