LANSMAN › Yeni Opel Corsa, Türkiye’de satışa sunuluyor

Yeni Opel Corsa, Türkiye’de satışa sunuluyor

16 Ocak 2015 / 11:08 Beşinci jenerasyon Corsa’nın başlangıç fiyatı 40.000 TL seviyesinde olacak

Yeni Opel Corsa, Türkiye’de satışa sunuluyor

Opel, tamamen yenilenen beşinci jenerasyon Corsa’yı Antalya’da düzenlediği organizasyon ile Türkiye yollarına çıkardı. İlk olarak 1982’de ortaya çıkan Corsa, 30 yılı aşkın bir süredir otomobil severlere hizmet ediyor. Geçtiğimiz günlerde “AutoBest 2015” seçilerek başarısını gözler önüne seren yeni model, dinamik ve sportif tasarımı ile dikkat çekiyor.

Özellikle yeni far ve stoplar otomobilin bu kimliğe sahip olmasına yardımcı olurken, yeni jant seçenekleri Corsa’nın trendi yakalamasını sağlamış. Corsa E’nın dış tasarımının yanı sıra, iç tasarımında da bazı yenilikler mevcut. Daha şık bir direksiyon, yeni bir gösterge grubu ve yeni orta konsol bu değişikliklerden bazıları olarak gösterilebilir. Opel mühendisleri yeni Corsa’yı geliştirirken otomobile yeni teknolojiler eklemeyi de ihmal etmemiş. Yokuş kalkış destek sistemi ve City modu gibi teknolojiler yeni otomobil ile standart olarak sunulurken, bünyesinde Trafik İşareti Tespit Sistemi, Şerit İhlali Uyarı Sistemi, Ön Çarpışma İkazı ve Uzun Far Asistanı gibi sistemleri barındıran Opel Eye veya Kör Nokta Uyarı Sistemi gibi sistemler opsiyon listesindeki yerini almış.

Yeni otomobilin kaputunun altında çok büyük değişiklikler yer almasa bile, Corsa’nın yeni bir motor seçeneğine kavuştuğu gerçeği gözlerden kaçmıyor. Bir önceki jenerasyon otomobilde de yer alan 1.2-litre ve 1.4-litre atmosferik benzinli motor seçeneklerinin arasına dahil olan yeni 1-litre hacimli turbo benzinli motor ürettiği 115 bg güç ile dikkat çekiyor. Dizel motor seçeneklerinde ise 1.3-litre CDTI turbo dizel motor aynı şekilde müşterilere sunulmaya devam ediliyor.

Opel yetkilileri otomobilin fiyatlarının henüz belirlenme aşamasında olduğunu, ancak baz otomobilin 40.000 TL seviyesinde bir fiyata sahip olduğunu söylüyorlar. Yeni 1-litre turbo benzinli motora sahip otomobilin fiyatının ise 48.000 TL civarında olması bekleniyor. Yeni Opel Corsa'nın Şubat ayında Opel Showroom'larındaki yerini alacağı söyleniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR