YENİ MODELLER › Yeni Opel Vivaro daha fazla teknolojiyle geliyor

Yeni Opel Vivaro daha fazla teknolojiyle geliyor

03 Aralık 2023 / 20:56 Opel’in yeni Vivaro modeli, şık görünüme sahip, çok yönlü bir araç olarak yollarla buluşuyor

Yeni Opel Vivaro daha fazla teknolojiyle geliyor

Opel’in çok yönlü hafif ticari aracı Vivaro yenilendi. Tıpkı diğer Opel modellerinde olduğu gibi Opel Vizor marka yüzüne kavuşan Vivaro, verimli bir dizel motora sahip. Dinamik Çevre Görüşü de dâhil olmak üzere toplam 18 adet sürüş destek sistemi sunan Vivaro, ayrıca yolcularını tamamen yeni bir kokpitle karşılıyor. Qualcomm Technologies’in Snapdragon® Kokpit Platformu’nu esas alan, iki adet 10 inç ekrana sahip yeni bilgi-eğlence sistemleri çok sayıda kişiselleştirme seçeneği sunuyor. Yeni Vivaro, “Cargo” adında tamamen kapalı panel van ve “City Van” adında ikinci sırası camlı ve koltuklu combi van seçenekleri sunuyor. 

d90a1c99fd17cc9dc88664b72fb6b6ac_0.jpg

Vivaro'daki yeni Dinamik Çevre Görüş sistemi, özellikle panel van gövde tipinde kolaylık sağlıyor. Sistem, biri arka kapıların üzerinde, diğeri ise yolcu tarafındaki dış aynanın altında bulunan iki kameradan oluşuyor. Sürüş sırasında arka tarafın ve sinyal kolu ile etkinleştirildiğinde yandaki kör noktanın görüntüleri, yeni yüksek çözünürlüklü dijital dikiz aynasında gösteriliyor. Geleneksel aynalara kıyasla daha fazla görüş sağlayan sistem, sürücünün daha güvenli manevra yapmasını sağlıyor. Acil Durum Fren İşlevi ile Önden Çarpışma Uyarısı, Akıllı Hız Sabitleyici, Şeritte Kalma Asistanı, Yorgunluk Uyarısı, Römork Denge Kontrolü ve Yan Koruma gibi sistemler de Vivaro'daki elektronik yardımcı yelpazesini tamamlıyor. 

d90a1c99fd17cc9dc88664b72fb6b6ac_1.jpg

Vivaro’nun ön konsol ve orta konsol çevresindeki saklama alanları daha da genişlemiş. Böylece günlük hayattaki eşyalar için daha fazla alan yaratılmış. 

ÇOK OKUNANLAR