GÜNDEM › Yeni Polo ilk kez yakalandı!

Yeni Polo ilk kez yakalandı!

18 Mart 2017 / 14:44 VW'nin küçük sınıf üyesi Polo'nun yeni nesli Güney Afrika'da görüntülendi

Yeni Polo ilk kez yakalandı!

Önümüzdeki Eylül ayında Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılması planlanan yeni Volkswagen Polo, ilk kez net bir şekilde görüntülendi. Cars.co.za'nın Güney Afrika'da yakaladığı otomobil, gelecekteki VW modelleri için de büyük ipuçları taşıyor. Golf'e olan benzerliği gözden kaçmayan otomobilin genel hatları da, kuzeni olan yeni Ibiza ile de benzerlik gösteriyor. Polo için bir imza haline gelen küçük stop grubuysa aynen korunmaya devam edecek gibi görünüyor. 

MQB-A0 platformu üzerinde şekillendirilecek olan otomobilde, yeni 1,5 litrelik turbo beslemeli benzinli TSI ünite görev yapacak. Bu motorlar 130 ile 150 bg arasında güç üretecek. Giriş seviyesinde yine 1,0 litrelik atmosferik 75 bg'lik benzinli olacak. Fakat 1,0 litrelik turbo beslemeli TSI ünite de 115 bg güç ile hayat bulacak. 1,6 litrelik TDI elden geçirilecek ve çift kavramalı DSG şanzıman da Polo'da satın alınabilecek. 

4d1fa99124e5542d33af0b84d03bd91d_0.jpg

Yeni Polo'da, Passat ile benzerlik gösteren bir kokpit tasarımı, tamamen dijital TFT gösterge tablosu, daha büyük bir merkezi ekran, daha kaliteli malzemeler ve yenilikçi aktif ve pasif güvenlik sistemleri de olacak. 

ÇOK OKUNANLAR