YENİ MODELLER › Yeni Range Rover Sport hazır

Yeni Range Rover Sport hazır

14 Mayıs 2022 / 18:52 Yeni Range Rover'ın ardından üçüncü nesil Range Rover Sport da gün ışığına çıktı

Yeni Range Rover Sport hazır

Land Rover, modern lüksün dinamik modeli olarak tanımladığı Range Rover Sport’un üçüncü neslini tanıttı. Yeni Range Rover Sport, üretiminin ilk yılına özel First Edition donanımı ile Türkiye’de SE, Dynamic SE ve Dynamic HSE paketleri ile 2022 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak.

Yeni Sport, tıpkı markanın diğer yeni nesil modelleri gibi daha yalın bir tasarıma sahip. Digital LED teknolojisiyle belirgin bir ışık imzasına sahip güncel Range Rover yüzüne kavuşan ve arka tasarım detayları tamamen yenilenen bu lüks ve sportif SUV, 0,29 Cd'lik rüzgar direnciyle ayrıca daha aerodinamik bir form sunuyor.

adf832ad0d5f567ef6ca0522fc740bb5_0.jpg

Yeni Range Rover’dan sonra MLA-Flex altyapısında yükselen ikinci model olan yeni Range Rover Sport, 1.820 mm yüksekliğe ve 4.946 mm uzunluğa sahip. Bu değerler, yeni Sport'un selefine göre göre 17 mm daha yüksek ve 67 mm daha uzun olduğu anlamına geliyor. Ayrıca 74 mm artan aks mesafesi de dikkat çekici. Bu artış otomobilin iç mekanda daha geniş bir yaşam alanı sunulduğu anlamına geliyor.

adf832ad0d5f567ef6ca0522fc740bb5_3.jpg

Yeni Range Rover Sport'un iç mekanı da yalın bir tasarım sunuyor. Araçta yer alan ödüllü Pivi Pro bilgi-eğlence sistemi, yüksek çözünürlüklü 13.1 inçlik kavisli dokunmatik ekrana sahip. Sistem, navigasyon üzerinden medya ve araç ayarlarına kadar her fonksiyonu kontrol ederek kullanıcının alışkanlıklarını öğrenen, deneyimi kişiselleştiren sezgisel bir asistan görevi de görüyor.

adf832ad0d5f567ef6ca0522fc740bb5_4.jpg

Yeni Range Rover Sport’un dinamik özellikleri de geliştirilmiş. Entegre Şasi Kontrol Sistemi, MLA altyapısı sayesinde üst düzey dinamizm ve stabilizasyon vaat ediyor. Araçta ayrıca opsiyonel olarak sunulan All Wheel Steering teknolojisine de yer verilmiş. Land Rover mühendisleri, düşük hızlardaki manevralarda yeni Range Rover Sport'un arka tekerleklerine 7.3 derecelik açıya kadar hareket kabiliyeti kazandırıyor. Böylece düşük hızlarda aks mesafesi sanal olarak kısalarak manevra kabiliyeti artıyor.

adf832ad0d5f567ef6ca0522fc740bb5_2.jpg

Yeni Range Rover Sport'taki bir diğer opsiyonel donanım da Aktif Gürültü Önleme Sistemi. Sürekli olarak çalışan bu sistem sayesinde kabine yansıyan yol sesleri ile dış sesler en aza indiriliyor. Bu özellik, Meridian Signature Ses Sistemi ile birlikte sunuluyor. Yeni Range Rover Sport, markanın ilklerine bir yenisini daha ekliyor. 23 inç jantlar ilk defa Yeni Range Rover Sport modelinde kullanılmaya başlanıyor. 

adf832ad0d5f567ef6ca0522fc740bb5_1.jpg

Land Rover'ın Terrain Response Sistemi yeni Range Rover Sport'ta ikinci nesliyle yer alıyor. Yeni Adaptive Off-Road Cruise Control de yeni Range Rover Sport'ta ilk kez sunulmaya başlanıyor. Bu yeni teknoloji zemin koşullarına göre araç hızını, zorlu yol ve arazi koşullarında rahatça hareket etmeye yardımcı olacak şekilde güncelliyor.

Yeni Range Rover Sport'un dinamik performansı ve gelişmiş teknolojileri, yeni güvenlik odaklı Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemleri (ADAS) tarafından destekleniyor. Tüm donanım seviyelerinde Acil Durum Frenleme, ön ve arka park sensörleri, Derinlik Sensörü, ClearSight Ground View, Adaptif Farlar, Seyir Kontrolü, Sürücü Durumu Monitörü, Şerit Takip Asistanı, Trafik İşareti Tanıma ve 3D Çevre Görüş Kamerası bulunuyor.

Benzinli altı silindirli hafif hibrit (MHEV) ve Ingenium dizel motorlarının yanı sıra artırılmış menzile sahip hibrit motorlar ile güçlü ve verimli V8 motorlu versiyonlar da sunan yeni Range Rover Sport’un tamamen elektrikli versiyonu ise 2024 yılında tanıtılacak. Yeni Range Rover Sport, Türkiye’de ilk etapta 300 beygir gücünde 3.0 dizel ve 400 beygirlik 3.0 hafif hibrit benzinli motor seçenekleriyle satışa sunulacak.

ÇOK OKUNANLAR