YENİ MODELLER › Yeni Renault Captur tanıtıldı

Yeni Renault Captur tanıtıldı

04 Temmuz 2019 / 14:54 Renault, yeni Captur modelini daha güçlü bir kimlik ve yeni teknolojilerle sunuyor

Yeni Renault Captur tanıtıldı

Lanse edildiği 2013 yılından bu yana 1.2 milyon adetlik satışa ulaşarak hem Fransa'da hem de Avrupa’da segment lideri olan Renault Captur yenilendi. Tıpkı beşinci nesil Clio modelinde olduğu gibi yeni nesil teknolojilerle donatılan Captur, üst segment modellerde gördüğümüz pek çok özelliği bünyesinde barındırıyor.

56104ba26ec322d7a81796c25df449b1_0.jpg

Yeni Clio'ya da hayat veren CMF-B platformu üzerine geliştirilen yeni Captur, güçlendirilen SUV kimliği ile göze çarpıyor. 4.23 metrelik uzunluğu ile önceki modelden 11 cm daha uzun olan otomobilin dingil mesafesinde de 20 mm'lik bir artış bulunuyor. Üst versiyonlarında 18 inçlik büyük jantlarla donatılan yeni Captur, C şekilli full LED farları, dekoratif krom detayları ve C şeklindeki yepyeni LED stop grubuyla dikkat çekici bir görünüm sunuyor. Captur ayrıca daha önce olduğu gibi yine çift gövde rengi seçeneği de sunuyor. Otomobilin dış tasarımı için 90 farklı kişiselleştirme seçeneği sunulmakta. 

56104ba26ec322d7a81796c25df449b1_1.jpg

Captur'un kabin yapısı ana hatlarıyla yeni Clio ile benzerlik gösteriyor. Sürücüye doğru hafifçe eğimli tasarlanan “Akıllı Kokpit” Captur'de daha da geliştirilirken, yeni bir yüzer konsol sunuluyor. En yeni teknolojilerle ve kategorisinin en büyük ekranları ile sunulan model, güçlü ergonomisi ve daha konforlu hale getirilen sürüş deneyimi ile öne çıkıyor Kabin içinin tamamında kalite ve konfor açısından yeni bir boyut sunan Yeni Captur, üst segment araçları andırıyor. En üst kalite malzemeler, yumuşak ön panel, kapı paneli, orta konsol etrafındaki kaplamalar, titizlikle işlenmiş detaylar ve yeni koltuk mimarisi ile yenilikler her alanda dikkat çekiyor.

56104ba26ec322d7a81796c25df449b1_2.jpg

EKONOMİK MOTORLAR VE HİBRİT SEÇENEK
Yeni Captur, yeni benzinli ve dizel motor seçenekleri, 5 ve 6-ileri manuel vites kutusu veya 7-ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ile sunuluyor. Benzinli motorlar 100 ile 155 bg; dizel motorlar ise 95 ile 115 bg aralığında güç seçeneklerine sahip. En yeni nesil teknolojileri içeren motor seçeneklerinin, optimize yakıt tüketiminin yanı sıra düşük emisyon seviyeleri sunduğu açıklanıyor. Yeni Captur, 2020 yılından itibaren motor portföyüne E-TECH Plug in adlı bir plug-in hibrit motor da ekleyecek. Renault Grubu için bir ilk olan bu ürün, aynı zamanda pazarda da benzersiz bir seçenek olacak. 

56104ba26ec322d7a81796c25df449b1_3.jpg

TEKNOLOJİK SÜRÜŞ DESTEK SİSTEMLERİ
Yeni Captur, yeni Clio gibi sınıfının en gelişmiş sürüş destek sistemleriyle donatılmış. Otoyol ve Trafik Sıkışıklığı Yardımcısı, en dikkat çekici olan sürüş destek sistemi olarak öne çıkıyor. Yoğun trafikte ve otobanda önemli ölçüde konfor ve güvenli sürüş sağlayan özellik, otonom araçlara giden yolda ilk adım olarak dikkat çekiyor. Bu özellik, Yeni Captur’un lansmanından itibaren sunulacak. 360° kamera, bisikletli ve yaya algılama özellikli aktif acil fren sistemi gibi özelliklerin yanı sıra Arka Çapraz Trafik Uyarısı da Renault ürün gamında ilk kez kullanıma sunuluyor.

Yeni Captur, sürüş, park ve güvenlik olmak üzere üç kategoride ADAS (Sürüşe Yardımcı Destek Sistemleri) teknolojileri sunuyor. Renault EASY DRIVE sistemini oluşturan bu özellikler, Renault EASY LINK multimedya sistemi üzerinden dokunmatik olarak kontrol edilebiliyor. Renault Grubu, yeni Captur ile birlikte tüm araçlarıyla sürekli internet bağlantı ve zenginleştirilmiş hizmetler sunma stratejisini sürdürüyor. MY Renault gibi uygulamaların yer aldığı RENAULT EASY CONNECT, yeni Renault EASY LINK multimedya sistemi gibi platformlar ve uzaktan araç kontrolü gibi internet bağlantılı hizmetler sayesinde bir gerçekliğe dönüşüyor. Araç içi ve dışında internet bağlantılı mobilite kullanımlarını kolaylaştırmak üzere tasarlanan özellik sayesinde sürücü ve yolcular dijital ortamlarına sürekli bağlı kalabiliyorlar. Bu özellik, B SUV pazarındaki en büyük ekranlar 10.2 inç ekran ve 9.3 inç dikey multimedya tablet sayesinde mümkün oluyor. 

Renault Grubu için üst düzeyde stratejik bir bölge olan Çin’de de üretilecek olan yeni Captur böylece global bir ürün haline geliyor. Model, Güney Kore de dahil olmak üzere Renault markası altında, tüm pazarlarda aynı isim ile pazara sunulacak.

ÇOK OKUNANLAR