YENİ MODELLER › Yeni Renault Megane ortaya çıktı!

Yeni Renault Megane ortaya çıktı!

07 Eylül 2015 / 17:52 Tamamen yenilenen kompakt sınıf temsilcisi markanın yeni tasarım anlayışını yansıtıyor

Yeni Renault Megane ortaya çıktı!

Renault tamamen yenilediği beğenilen modeli Megane’ı Frankfurt Otomobil Fuarı öncesinde otomobil dünyasının beğenisine sundu. Yerine geçtiği modele kıyasla 25 mm daha alçak olan yeni otomobil, ayrıca selefine göre önde 47 mm, arkada ise 39 mm daha geniş iz genişliğine sahip. Ayrıca bir önceki jenerasyona göre 28 mm daha uzun aks aralığına sahip olan yeni Megane, bu değişiklik ile birlikte arkada oturan yolculara daha geniş bir diz mesafesi vaat ediyor.

Daha sportif bir Megane’a sahip olmak isteyenler otomobil satışa çıkar çıkmaz 18 inçlik Renault Sport jantlar, Demir Mavisi renk ve daha büyük hava girişlerine sahip daha agresif ön tampon ile birlikte gelene GT versiyonunu tercih edebilecek. Bu daha sportif versiyon, standart donanıma sahip Megane’lardan ayrıca Renault Sport armaları ve Koyu Metal detaylarıyla ayırt edilebilecek.

Her ne kadar henüz resmi olarak açıklanmamış olsa bile, yeni Megane’ın beş farklı benzinli ve 4 farklı dizel motor seçeneği ile sunulacağı tahmin ediliyor. Otomobilin benzinli motor seçeneklerinin hacimlerinin 0.9-litre ile 1.8-litre arasında değişeceği, bu motorların maksimum güçlerinin ise 90 bg ile 280 bg arasında olacağı söyleniyor. Dizel motor seçeneklerinin ise tahmin edildiği gibi 1.5-litre ve 1.6-litre hacimli motorlardan oluşacağı ve bu motorların 95 bg ile 160 bg arasında güç üreteceği bir hayli olası görünüyor.

Renault’nun otomobilin detaylı tanıtımını ilerleyen günlerde yapması beklenirken, yeni Megane’ın Frankfurt Otomobil Fuarı’nda çıplak gözlerin beğenisine sunulacağı biliniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR