YENİ MODELLER › Yeni Rolls-Royce Phantom'da çarpıcı detaylar

Yeni Rolls-Royce Phantom'da çarpıcı detaylar

14 Ağustos 2017 / 00:03 Rolls-Royce Phantom, sekizinci neslinde sanat eseri kıvamında detaylar sunuyor

Yeni Rolls-Royce Phantom'da çarpıcı detaylar

Rolls-Royce sekizinci nesil Phantom modelini tanıttı. Formu ve ana tasarım çizgisi değişmeyen, buna karşılık daha önce hiç olmadığı kadar fazla teknolojiyle donatılan yeni Phantom, en lüks sedan otomobil olarak lanse edildi. Selefi gibi heybetli bir gövdeye sahip olan Phantom, devasa ön ızgara, yüksek konumlu farlar ve birbirine ters açılan kapılar gibi karakteristik detayları korumaya devam ederken, artık daha da pürüzsüz çizgiler sunuyor. Ön cam çerçevesinden başlayarak kaput bombesinin kenarlarından devam edip, ön ızgarayla birleşen krom şeritler tasarımdaki yeni detaylardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Phantom tamamen yeni bir mimariye sahip. Gelecekte karşımıza çıkacak olan diğer yeni nesil Rolls Royce modellerinde de kullanılacak olan tamamen alüminyum bu monokok mimarinin yeni Phantom’u selefinden yüzde 30 daha rijit bir otomobil haline getirdiği açıklanıyor. Gövde yapısındaki bu iyileşmenin, yeni süspansiyonlar ile desteklenerek otomobilin ‘Sihirli Halı’ olarak adlandırılan ultra konforlu sürüş hissiyatının daha da geliştirildiği açıklanıyor. Ön aksında tamamen yeni bir çift salıncak mimarisine ve arka aksında da beş noktadan bağlantılı süspansiyonlara yer verilen yeni Phantom’da, arka tekerlek yönlendirme özelliğine ve stereo kamera destekli adaptif havalı süspansiyonlara da yer verilmiş.

Çift katmanlı 6 mm’lik camlara sahip olan Phantom’un bir diğer iddiası da sessizlik. 130 kg’den daha fazla ses yalıtım malzemesi ve yüksek aboserbe özelliğine sahip materyaller kullanılan yeni Phantom’da, ayrıca yol gürültüsünü 9 dB azaltmak için ‘Silent Seal’ lastikler tercih edilmiş. Bu lastiklerin üretici firma ile birlikte geliştirilmiş olması da önemli bir detay. Tüm bu çalışmalar sonucunda ise 100 km/s hızda önceki modelden yüzde 10 daha sessiz bir sürüş karakteri elde edilmiş. Rolls-Royce ayrıca yeni Phantom’un dünyanın en sessiz içten yanmalı motoruna sahip olduğunu belirtiyor. Devasa motor kaputunun altında 12 silindirli 6.75 litrelik motor barındıran Phantom, 571 bg güç ve 1700 devirde 900 Nm maksimum tork verileri sunuyor. V12 motorun yumuşak çalışma karakterinde 8-ileri ZF şanzımanın da etkisi bulunuyor.

9acf71886b7ef5d9f59004ae7b93743c_0.jpg

Rolls-Royce Phantom’daki en büyük değişiklik ise kapıların ardında yer almakta. Her zaman dünyanın en lüks kabinine sahip olan otomobil, yeni neslinde bu üstünlüğünü bir adım daha ileriye taşıyor. Bir sensöre hafifçe dokunarak kapanan kapılar, yıldız efektli tavan aydınlatması ve yüksek kaliteli materyaller, yine çok özel bir ortama dönüştürüyor. Bunun yanında gösterge tablosunda, ön konsolda, arka koltuktaki bilgi-eğlence sistemlerinde ve kaplamalarda çarpıcı yenilikler bulunuyor. Yepyeni ve çok daha modern bir direksiyon simidine sahip olan Phantom, zamanımıza daha uygun bir gösterge tablosuna ve 12.3 inçlik LED teknolojili ekranlara sahip. Arkada oturanlar için ön koltukların arkasında otomatik olarak açılan ekranlara yer verilen otomobil, ön konsolundaki kaplama detaylarıyla da bir Rolls-Royce otomobili için işçiliğin ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor. Ön konsolun yolcu tarafındaki cam bir bölümün gerisinde yer alan üç boyutlu kaplamalar endüstride bir ilk olma özelliğine sahip. Rolls-Royce, Galeri olarak adlandırılan bu bölüm için farklı sanatçılar, tasarımcılar ve tasarım kollektifleriyle birlikte çalışmış. Örneğin; Çinli sanatçı Liang Yuanwei’nin dokunuşlarını, dünyanın en ünlü porselen üreticilerinden Nymphenberg'in el yapımı porselen güllerini, genç İngiliz sanatçı Helen Amy Murray’in soyut bir tasarımını ve daha pek çok sanat eserini bu bölümde görmek mümkün.

Yeni Phantom ayrıca teknolojik açıdan da selefinden oldukça ileride. BMW Grubu bünyesinde olmanın nimetlerinden sonuna kadar faydalanan otomobil, lüks ve konforu yeni nesil teknolojilerle harmanlıyor ve gelmiş geçmiş en teknolojik Rolls-Royce modeli olarak karşımıza çıkıyor. Birçok akıllı teknolojiye sahip olan sekizinci nesil Phantom, dört kameralı çevre görüş sistemi, gece görüş özelliği ve görüş asistanı, adaptif hız sabitleme sistemi, çarpışma uyarısı, yaya algılama sistemi, şerit takip asistanı, yüksek çözünürlüklü head-up display, WiFi hotspot ve son nesil navigasyon sistemiyle, konfor ve lüks gibi önceliklerinin arasına teknolojiyi de ekliyor ve markanın gelecekteki modelleri için önemli bir dönüm noktası oluyor.

ÇOK OKUNANLAR