YENİ MODELLER › Yeni RS5 hiç olmadığı kadar hırçın!

Yeni RS5 hiç olmadığı kadar hırçın!

08 Mart 2017 / 02:07 Audi Sport tarafından hazırlanan RS5, görünümüyle olduğu kadar performans değerleriyle de iddialı!

Yeni RS5 hiç olmadığı kadar hırçın!

Audi, yeni RS5 Coupe ile artık zincirlerini kıracak gibi görünüyor. Sade ve ağırbaşlı Audi çizgisinin dışında kalan otomobil, devasa hava girişlerine sahip ön tamponuyla dikkat çekiyor. Matrix LED farlar, daha büyük radyatör ızgarası ve şişirilmiş çamurluklarla rakiplerine diş bileyen RS5'in egzoz çıkışları ve difüzörü de saldırgan bir görünüm ortaya çıkarıyor. Otomobilde 19 inç jantlar standart olarak sunulurken, 20 inçlik jantlar da isteğe bağlı alınabilecek.

RS5'te 2.9 litrelik turbo beslemeli V6 benzinli motor görev yapıyor. Ünite, 450 bg güç ve 600 Nm tork üretirken, otomobili 0'dan 100 km/s hıza sadece 3.9 saniyede taşımayı başarıyor. RS5 opsiyonel olarak sunulan Dynamic Paketi ile 280 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor.

Selefinden %17 daha verimli bir motora sahip olan RS5'in ağırlığı da karbon eklentiler sayesinde 60 kg azaltılarak 1655 kg'ye düşürülmüş. Adaptif Süspansiyon Sİstemi ile de donatılan Audi'de seramik frenler de hazırda bekliyor. Kabinde bolca Nappa deri kullanılırken MMI multimedya sistemi de en yeni haliyle iç mekanda boy gösteriyor.

ÇOK OKUNANLAR