İLK BAKIŞ › Yeni S-Serisi ilklerle geliyor...

Yeni S-Serisi ilklerle geliyor...

04 Ağustos 2020 / 23:41 Eylül ayında tanıtılacak olan yeni S-Serisi’ne dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor

Yeni S-Serisi ilklerle geliyor...

Mercedes-Benz bir kez daha sadece lüks segmentteki standartları değil, tüm otomobil sınıflarını etkileyecek yeniliklere imza atıyor. Eylül ayında gösterilecek olan yeni S-Serisi’nin sürüş ve güvenlik detayları geçtiğimiz günlerde dijital bir lansman ile gözler önüne serildi. Yeni S-Serisi, arka koltukta seyahat eden yolcular için, önden gelen darbelere karşın açılan havayastığının sunulduğu ilk otomobil oluyor. Söz konusu havayastığı silindirik boru şeklindeki yapısını gazla şişiriyor ve kanat şeklinde bir çerçevede geriliyor. İki kanat arasında büyük ve çadır benzeri bir havayastığı da yolcuların kafa bölgesini karşılıyor. Ön koltukların sırtlıklarından açılan bu havayastığı, emniyet kemerinin vücudu tutma işlevini destekleyerek baş ve boyun üzerinde oluşan yükleri azaltıyor. Şişen emniyet kemeri şeklindeki kemeryastığı ile S-Serisi arka koltuk yolcularının güvenliğinde yeni standartlar belirliyor. 

27c1f2b7af28b95243f541ef41ea1121_2.jpg

Bunun yanında MBUX İç Mekan Yardımcısı bir kamera üzerinden ön yolcu koltuğundaki çocuk oto koltuğunu tespit edebiliyor. Sürücü aracı harekete geçirmeden önce ekranda çocuk koltuğu için bir emniyet kemeri uyarısı beliriyor. S-Serisi için bir diğer yenilik olan orta havayastığı da olası bir yandan çarpışma anında sürücü ile ön yolcu koltuklarının arasında açılıyor.

27c1f2b7af28b95243f541ef41ea1121_1.jpg

Yeni S-Serisi ayrıca E-ACTIVE BODY CONTROL ile beraber çalışan yeni PRE-SAFE Impulse Side teknolojisi sayesinde yandan alınan darbelerde aracı yükselterek yolcularını koruyor. Beş çok çekirdekli işlemci, 20’den fazla sensör ve stereo kamerayı kullanan aktif yürüyen aksam E-ACTIVE BODY CONTROL farklı sürüş koşullarında proaktif olarak tepki veriyor. Sistemin kontrol üniteleri sürüş koşullarını saniyede 1.000 kez analiz ediyor ve yürüyen aksamı ayarlıyor. E-ACTIVE BODY CONTROL ile her bir tekerlek üzerindeki yay ve amortisör, kuvvetlerini ayrı ayrı düzenliyor ve böylece salınım, esneme ve kaldırma kuvvetleri önleniyor. ROAD SURFACE SCAN özelliği ise “Konfor” sürüş programında aracın önündeki yolu kaydetmek için çok amaçlı stereo kamerayı (SMPC) kullanıyor. Sistem, yürüyen aksamı yol dalgalarında karoser hareketlerini en az seviyeye indirecek şekilde ayarlıyor. “Viraj” sürüş modunda, araç aktif olarak viraja doğru yatıyor. Virajda yatma fonksiyonu ve konforlu yürüyen aksam ayarı sayesinde benzersiz bir sürüş konforu oluşuyor. Böylece hassas bir mideye sahip yolcular kendini daha da rahat hissediyor.

27c1f2b7af28b95243f541ef41ea1121_0.jpg

Bir diğer yenilik olan Arka Aks Yönlendirmesi sayesinde yeni S-Serisi, arka aksındaki tekerlek açısını 10 dereceye kadar artırarak kompakt bir otomobil kadar kıvrak ve kullanışlı bir yapı sunuyor. İsteyenler 10 dereceyi, 4,5 derece olarak da ayarlayabiliyorlar. Ayrıca yürüyen aksam daha yüksek hızlarda sanal bir dingil mesafesi uzamasından yararlanıyor. Dört tekerlekten yönlendirme özelliği sayesinde S-Serisi’nin dönüş çapı 2 metreye kadar azalıyor. Uzun dingil mesafesine sahip S-Serisi böylece sadece 11 metrelik dönüş çapı ile üstün bir manevra kabiliyeti sunuyor. 

Yeni S-Serisi’nin yenilikleri arasında yer alan geliştirilmiş Aktif Park Asistanı ve yeni 3-Boyutlu 360 derecelik kamera sayesinde park yerine girme ve park yerinden çıkma süreçleri ile dar alanlardaki manevralarda sürücü destekleniyor.

ÇOK OKUNANLAR