LANSMAN › Yeni SANTA FE Türkiye'de...

Yeni SANTA FE Türkiye'de...

15 Eylül 2024 / 22:27 Hyundai SANTA FE, 1.6 litrelik benzinli Turbo Hybrid motor ve 4x4 seçeneğiyle satışa sunuldu

Yeni SANTA FE Türkiye'de...

Hyundai’nin 24 yıldır yollarda olan SANTA FE modelinin beşinci nesli 3.995.000 TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunuldu. Yeni otomobilin dış görünümü, daha uzun dingil mesafesi ve daha geniş bagaj kapağı alanı sayesinde sınıfının sınırlarını aşmış durumda. SANTA FE'nin iddialı ön kısmında, H şeklindeki tasarım öğeleri, krom radyatör ızgarası deseni ve geniş bir görüntü yansıtan yatay bir düzen yer alıyor. Hyundai, ön tampona aktif hava kapakları ekleyerek soğutmayı iyileştirmeye öncelik vermiş. Dış tasarım buna bağlı olarak sürüş sırasında gövdeyi çevreleyen hava akışını optimize ediyor. 

Dikey hatların ağırlıkta olduğu kübik bir tasarıma sahip olan SANTA FE'nin arka bölümü ise uzatılmış bagaj kapağını destekleyen bir form sunuyor. Aşağıda konumlandırılmış yatay stop grubuna sahip olan SANTA FE, arkadan da ilginç bir görünüme sahip. Buradaki tasarımın her zevke hitap etmeyeceği bir gerçek. 20 inçlik jantların üzerinde duran SANTA FE, Türkiye’de 7 farklı gövde rengiyle satışa sunuldu.

482fccc7a7a0d6ae0c819307a75621c9_1.jpg

Yeni SANTA FE'nin dört farklı renk seçeneğine sahip geniş iç mekanında hacim ve kullanım alanları dikkat çekiyor. Kokpitin dört bir yanı deri döşeme ile kaplanarak kalite vurgusu da ön planda tutulmuş. Ülkemize 7 kişilik versiyonuyla gelen otomobilin iç mekanında çok sayıda depolama ve saklama gözü sunuluyor. Örneğin otomobilde toplam 12 adet bardaklığa yer verilmiş.

SANTA FE'nin ön konsolunda 12,3 inçlik çift panoramik kavisli ekran yer alıyor. Bu ekranda sürüş parametreleri, navigasyon ve multimedya gibi fonksiyonlara yer veriliyor. Otomobilde 12 inçlik Head-Up Display (HUD) de bulunuyor. Kokpitin altına doğru yerleştirilen 6,6 inçlik klima kontrolü de kendine özel bir dijital ekrana sahip. Bunun hemen altında ise aşırı ısınmayı önlemek için dahili bir soğutma fanıyla donatılmış çift kablosuz akıllı telefon şarj pedi yer alıyor. Dijital Dikiz Aynası (DCM) ise bir kamera sensörü aracılığıyla gerçek zamanlı arka görüntüleri aynaya yansıtarak görüşü optimize ediyor. 

482fccc7a7a0d6ae0c819307a75621c9_3.jpg

Yedi kişilik oturma kapasitesine sahip SANTA FE, yeniden tasarlanan koltuk sisteminde benzersiz bir konfor sunuyor. Entegre Hafızalı Koltuk (IMS) özelliği, sürücü için öne arkaya kaydırma ve sırt yatırma dahil olmak üzere bireysel koltuk konumlandırma ayarlarını ezberleyerek kişiselleştirmeyi bir üst seviyeye taşıyor. Elektrikli ön koltuklarda ayrıca hem ısıtma hem de soğutma özelliği bulunuyor. Bireysel yatırma yeteneklerine sahip lüks ve ferah arka koltuklar da tek bir tuşla katlanabiliyor. Otomobilde ayrıca Arka Yolcu Uyarısı (ROA) sistemi de var. 

SANTA FE, 5 kişilik kullanımda 628 litre bagaj hacmi sunuyor. Kolay eşya yükleme ve boşaltma için standart yüksekliği ayarlanabilir akıllı elektrikli bagaj kapağıyla gelen SANTA FE, arka bölümde 220V güç çıkışı ve USB-C modülü gibi kullanışlı özelliklere sahip. Bu arada ikinci sıra koltuklarda havalandırma menfezi, en arkadaki koltuklardaysa klima kontrol ünitesi bulunuyor. Müzik sisteminde de oldukça iddialı olan Yeni SANTA FE, BOSE Premium ses sistemini kullanıyor. 

482fccc7a7a0d6ae0c819307a75621c9_0.jpg

Yeni SANTA FE, ADAS adaptif sürüş sistemleriyle de dikkat çekiyor. Sürücü sırası, merkez ve yan hava yastıkları dahil olmak üzere toplam 10 hava yastığı içeren otomobilde birçok “Hyundai Smart Sense” güvenlik donanımı yer alıyor. Bu donanımlar arasında; Ön Çarpışma Önleme Sistemi, Şerit Takip ve Şeritte Kalma Asistanı, Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı (BCA), Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Güvenli Çıkış Asistanı (SEA), Akıllı Hız Sınırı Asistanı (ISLA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DAW) ve Kör Nokta Görüntüleme (BVM) gibi birçok özellik bulunmakta.

SANTA FE, ön ve arka tekerleklerin sürüş gücünü akıllıca kontrol eden ve kar, yağmur ve keskin virajlar gibi çeşitli sürüş koşullarına uyum sağlayan gelişmiş bir Sürüş Çekiş Sistemi ile donatılmış. Bu sistemin bir parçası olan Arazi Modu, sürücülerin kar, çamur ve kum için belirli ayarları seçmesine olanak tanıyor. Bu seçim, gösterge panelinden anlık olarak takip edilebiliyor.

482fccc7a7a0d6ae0c819307a75621c9_2.jpg

Yeni SANTA FE, Türkiye’de güçlü bir benzinli turbo hibrit motorla sunuluyor. Tork konvertörlü 6 ileri otomatik şanzımanla kombine edilen 1.6 litrelik turbo beslemeli motor, 1.49 kWh’lık bataryaya sahip elektrik motoruyla kombine ediliyor. Böylelikle tam 215 beygir güç üreten hibrit otomobilin maksimum torku ise 367 Nm. Yeni SANTA FE, 0’dan 100 kilometre hıza 9.8 saniyede çıkarken ortalama olarak da 7.3 lt/100 km yakıt tüketiyor. SANTA FE'deki akıllı dört çeker sistemi, yol ve sürüş şartlarına göre tekerleklere iletilen gücü sensörler sayesinde otomatik olarak gerçekleştiriyor. Eğim kontrolüyle de özellikle dik ve engebeli arazi koşullarında otomatik olarak fren uygulayarak güvenli bir iniş sağlıyor. 

Türkiye’de “Progressive” donanım seviyesi ile satışa sunulan SANTA FE 1.6 Hibrit, “ECO” veya “SMART” modu seçildiğinde sürücülerin direksiyon arkasına yerleştirilen vites kulakçıklarıyla rejeneratif frenleme yapmasına da olanak sağlıyor. EV modellerde olduğu gibi üç adımda ayarlama imkanı tanıyan Rejeneratif Denge Kontrolü (RSC), tekerleklerin zeminde kayma olasılığında bile rejeneratif frenlemenin sürdürülmesini sağlıyor. Akıllı Rejeneratif Frenleme özelliği, seyir halindeyken ileri trafik akışına ve navigasyon haritası bilgilerine göre rejeneratif frenleme aşamasını otomatik olarak ayarlayarak verimliliği ve rahatlığı bir üst seviyeye taşıyor. 

482fccc7a7a0d6ae0c819307a75621c9_4.jpg

Satışa sundukları yeni modelle ilgili görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “Bundan 24 yıl önce satışa sunduğumuz SANTA FE, dünya çapında 6 milyondan fazla satarak kendi segmentinde büyük bir başarı gösterdi. Tamamen yenilenen beşinci nesil Yeni SANTA FE’yi ülkemizde de satışa sunmaktan büyük bir heyecan duyuyoruz. Yeni SANTA FE, lüks ve premium SUV modelleri tercih eden kullanıcılar için yüksek kalitesi, geliştirilmiş sürüş dinamikleri, verimli hibrit motoru ve artırılmış iç mekan konforuyla güçlü bir tercih sebebi olacak. Yeni SANTA FE, markamızın SUV segmentindeki performansıyla birlikte aynı zamanda marka imajına ve gelecek modellerimize de ışık tutacak” dedi.

ÇOK OKUNANLAR