LANSMAN › Yeni Skoda Octavia satışa sunuldu

Yeni Skoda Octavia satışa sunuldu

23 Aralık 2020 / 22:43 Yeni Octavia, artan iç hacmi, yeni tasarımı, teknolojik donanımları ve verimli motorlarıyla Türkiye'de...

Yeni Skoda Octavia satışa sunuldu

Bu yılın son yeniliği Skoda cephesinden geldi. Geçtiğimiz aylarda Kamiq ve ardından da Scala modellerini Türkiye pazarına sunan Skoda, model ailesini yeni Octavia ile tamamladı. Daha dikkat çekici tasarımı ve yenilikçi teknolojileriyle öne çıkan dördüncü nesil Octavia, çevreci özelliklere sahip iki farklı benzinli motor seçeneği ve lansmana özel 299.800 TL’den başlayan fiyat etiketleriyle satışa sunuldu.

49d52cd3ffa8cfa46ac2b7cd6499e329_0.jpg

Dördüncü nesil Octavia, selefinden daha büyük boyutlara ve daha prestijli bir görünüme sahip. Yeniden tasarlanmış keskin hatlara sahip ön bölümde; dışarıya çıkık tasarlanmış ön ızgara ve daha dar tasarlanan LED farlar dikkat çekiyor. Profilde yer alan ve önden arkaya kesintisiz olarak devam eden Tornado çizgisi de araca daha dinamik bir görünüm sağlıyor. Markanın diğer yeni nesil modelleri gibi ince bir tasarıma sahip olan stoplar ise Octavia’nın dinamik görüntüsüne destek oluyor. Octavia ayrıca 0,24 Cd’lik sürtünme direnciyle de aerodinamik bir tasarıma sahip.

6e1b88ab09b97d06de8e6562b84c604f_3.jpg

YEPYENİ BİR İÇ TASARIM VE ARTAN GENİŞLİK
Artık daha fazla yaşam alanı sunan Octavia, hacim konusunda sınıfındaki standartları yeniden belirliyor. Tabii bu gelişme artan boyutların etkisiyle gerçekleşmiş. Önceki nesle göre 19 mm uzayan Octavia, 4.689 mm uzunluğa ve 15 mm artışla 1.829 mm genişliğe sahip. Her zaman olduğu gibi sınıfının standartlarını aşan geniş bir iç hacim sunan otomobil, alışıldık geniş ve ferah kabinini bir adım daha ileriye taşıyor. Arkada oturan yolcularına daha geniş bir diz mesafesi sunan Octavia'nın önceki nesilde de zaten sınıf lideri olan bagaj hacmi de 600 litreye ulaşmış. Bu değerin segmentteki rekabet ortalamasından 100 litre daha fazla olduğu açıklanıyor. Octavia, ayak sensörü sayesinde elleri kullanmadan da açılabilen elektrikli bir bagaj kapağına da sahip.

6e1b88ab09b97d06de8e6562b84c604f_2.jpg

Octavia’nın kabini tamamen yeni bir tasarıma sahip. Yeni kabinde öne çıkan özellikler arasında; elektrik destekli vites düğmesi, isteğe bağlı olarak sunulan sertifikalı ergonomik koltuklar, üç bölgeli klima, arka camlar için güneş perdesi gibi özellikler bulunuyor. Konfor, kalite ve teknolojiye odaklanan kabin, iki kollu tasarıma sahip çok fonksiyonlu direksiyon simidi, versiyona bağlı olarak 8,25 veya 10 inçlik boyutlarda sunulan dokunmatik multimedya ekranı, farklı temalar sunan 10,25 inç’lik dijital sürücü göstergesi, bir Skoda modelinde ilk kez sunulan Head-Up Display, 5 USB girişi ve 230 Voltluk elektrik bağlantı soketi ile son derece teknolojik bir ortam sunuyor.

6e1b88ab09b97d06de8e6562b84c604f_1.jpg

İKİ FARKLI DONANIM PAKETİ
Türkiye’de Elite ve Premium olmak üzere iki farklı donanım seçeneğiyle satışa sunulan Octavia zengin standart donanımlarıyla öne çıkıyor. Giriş versiyonu olan Elite paketinde Bi-LED farlar ve LED stoplar, Shift-by-wire şanzıman, 2 kollu DSG yönetme özellikli direksiyon, 8,25 inç Swing multimedya ekranı, 8 hoparlör, Smartlink bağlantı sistemi ve çift bölgeli klima gibi özellikler öne çıkarken, Premium versiyonunda ise tüm bunlara ek olarak 10,25 inçlik dijital gösterge, 10 inç Bolero multimedya ekranı, kablosuz Apple CarPlay, KESSY anahtarsız giriş ve çalıştırma, TOP LED stoplar, dinamik sinyal lambaları ve 17 inç Rotare Aero alaşım jantlar yer alıyor. Kulllanıcılar ayrıca opsiyonel olarak; kablosuz şarj özelliği, Head-Up Display, farklı sürüş modları ile süspansiyonu ve sönümlemeyi en iyi şekilde ayarlayan Dinamik Şasi Kontrolü, Matrix full LED ön farlar ve 18 inç jantlar gibi seçeneklere de sahip olabiliyorlar. 

Yeni Octavia, güvenlik donanımlarıyla da iddialı. Yaya, bisiklet veya bir başka araçla çarpışmayı engellemek adına direksiyonu çevirerek daha kontrollü bir manevra yapılmasını sağlayan Çarpışma Önleme Asistanı, Dönüş Asistanı ve sürücüyü kapıyı açmadan önce bir başka araç veya bisikletli yaklaşması durumunda uyaran Araç Çıkış Uyarısı gibi özellikler sunan otomobilde, ayrıca kuş bakışı 360 derecelik görüntü sağlayan Çevre Alan Görünümü asistanı da yer alıyor.

49d52cd3ffa8cfa46ac2b7cd6499e329_1.jpg

MILD-HYBRID TEKNOLOJİSİYLE GELDİ
Yeni Octavia, her ikisi de mild-hybrid teknolojisine sahip olan ve DSG şanzımanla kombine edilen 1.0 TSI EVO e-TEC ve 1.5 TSI EVO e-TEC benzinli motor seçenekleriyle sunuluyor. 110 bg ve 200 Nm’lik güç ve tork verileri sunan 1.0 TSI EVO e-TEC motor 4.3 lt/100 km’lik ortalama yakıt tüketimi ve 98gr CO2 emisyonuyla ekonomik ve çevreci bir motor. Bu motor Octavia’ya 10.5 saniyelik 0-100 km/s süresi ve 208 km/s’lik maksimum hız sağlarken, diğer seçenek olan 150 beygirlik 1.5 TSI EVO e-TEC’te ise bu değerler, 250 Nm’lik maksimum torkun da etkisiyle, sırasıyla 8.5 saniye ve 230 km/s olarak veriliyor. Güçlü versiyonun ortalama yakıt tüketimi ise 4.7 lt/100 km olarak veriliyor.

Octavia’nın her iki versiyonu da içten yanmalı motoru elektrikli motorla kombine eden mild-hybrid özelliğine sahip. Bu sayede yüzde 10’a kadar yakıt tasarrufu sağlandığı açıklanıyor. Elektrikli motor, kalkışlarda ve ivmelenmelerde benzinli motora 12 kW’ya kadar destek oluyor. Aracın yavaşlaması sırasında veya hareket halinde gaz pedalı bırakıldığında ise, 48V batarya şarj ediliyor. 

6e1b88ab09b97d06de8e6562b84c604f_4.jpg

“OCAK AYINDA BU FIRSATLAR BULUNAMAYACAK“​

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar yeni Octavia'nın tasarım, donanım ve estetik özellikleriyle filo aracı olmanın dışında bireysel müşterilerin ve ailelerin de ihtiyacını karşılayacak iddialı bir otomobil olarak karşımıza çıktığını belirterek “Octavia’da yaklaşık 1 yıldır eski seride üretim yoktu ve bir süredir bu önemli segmentte müşterilerimize yanıt veremiyorduk. Ancak şimdi yılsonunda verdiğimiz sözü yerine getirerek yeni Octavia'yı pazara sunuyoruz. Octavia bizim için çok önemli bir model ve gelir gelmez pazardaki yerini alacağını düşünüyoruz.  Yeni Octavia’yı çok özel fiyatlarla pazara sunuyoruz. 2021 yılında Ocak ayında müşterilerimiz bu fiyatlarla ulaşamayacaklar. O yüzden bu fiyatlardan aracı almak bir avantaj. Biz bu aracı yılsonunda getirmenin risk değil, müşterilere karşı bir sorumluluk olarak görmekteyiz. Bu avantajdan herkes faydalansın istedik.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR