LANSMAN › Yeni Suzuki S-CROSS Türkiye'de...

Yeni Suzuki S-CROSS Türkiye'de...

20 Haziran 2022 / 08:38 Suzuki, yenilenen B-SUV modeli S-CROSS’u 759 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sundu

Yeni Suzuki S-CROSS Türkiye'de...

Suzuki, yenilenen SUV modeli S-CROSS’u Türkiye’de satışa sundu. Yenilikçi tasarım dili, güçlü hibrit motoru ve dört tekerlekten çekiş özelliğiyle dikkat çeken S-CROSS'un önden çekişli versiyonu 759 bin TL’lik başlangıç fiyatına sahip. 

Yeni S-CROSS, önceki nesline göre SUV kimliğini daha iyi yansıtan bir tasarım sunuyor. Heybetli bir görünüme sahip olan otomobil, 8 farklı renk seçeneğiyle sunulurken, lansman rengi olarak belirlenen Titan Grisi ise Suzuki’nin ilk defa S-CROSS’ta kullanacağı yeni gövde rengi olarak öne çıkıyor. 

c60d9548fab996222de833e126199bab_0.jpg

S-CROSS, beş kişi çin yeterli genişlikte bir kabin ve 430 litrelik bagaj hacmi sunuyor. Otomobilin kabini zengin donanımıyla da dikkat çekiyor. Orta bölümleri sentetik deri dokuma tasarıma sahip olan ergonomik deri koltuklar, büyük gösterge paneli, Apple CarPlay ve Android Auto sesli komut ve eller serbest Bluetooth görüşme olmak üzere en güncel teknolojiler  barındıran 9 inçlik multimedya ve vites konsolundaki Allgrip Select paneli kabindeki dikkat çekici ayrıntılar arasında. 

c60d9548fab996222de833e126199bab_2.jpg

S-CROSS, birçok modelin önden çekişli olarak sunulduğu segmentinde, dört tekerlekten çekiş sistemiyle de dikkatleri üzerine toplamayı başarıyor. Bunun yanında otomobilin önden çekişli 4x2 versiyonu da mevcut. Suzuki’nin Allgrip Select ismini verdiği sistem, Otomatik, Spor, Kar ve Kilit olarak isimlendirilen dört sürüş moduna sahip. Allgrip dört tekerlekten çekiş sistemi, iki aks arasındaki tork dağılımını ayarlıyor ve dört sürüş modunu ESP, motor gücü, hidrolik direksiyon ve diğer entegre sistemlerin desteği ile optimize ediyor. 

Yeni S-CROSS, 129 beygir gücünde 1.4 litrelik Boosterjet direkt enjeksiyonlu turbo benzinli motorla donatılmış. Motorun en önemli özelliği ise 48V hafif hibrit desteğiyle sunuluyor olması. S-CROSS, normal sürüş koşullarında, elektromotorla içten yanmalı motoru destekleyerek yakıt tüketimini düşürüyor. Güç gereksiniminin olduğu sürüş koşullarında sistem torku artırıyor ve tork hassasiyetini iyileştiriyor. Böylece daha canlı ve daha akıcı bir sürüş elde ediliyor. 

17e84297310994086f6f8be7f408df29_3.jpg

Yeni S-CROSS, sürüş ve güvenliğe yardımcı olmak üzere kameralar ve sensörlerden yararlanan ve farklı sistemleri bünyesinde barındıran Suzuki Güvenlik Desteği ile donatılmış. Şerit Takip  ve İhlal Uyarısı Sistemi, Yalpalama Uyarısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi, Acil Fren Sinyali gibi uyarı sistemlerinin yanı sıra; Çift Sensörlü Fren Destek Sistemi (DSBS), Dur ve kalk özelliğine sahip Adaptif Hız Sabitleme, 360 çevre görüş sistemi gibi teknolojiler de sunuyor.

c60d9548fab996222de833e126199bab_1.jpg

“Akıllı Hibrit satışlarımızla güç kazanmayı sürdüreceğiz”
Suzuki S-CROSS Türkiye lansmanında konuşma yapan Doğan Trend Otomobil Markaları Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, “Biz 4x4’te B SUV segmentinde çok iddialıyız. S-CROSS ile bu segmentin lideri olmaya da devam edeceğiz. Müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda hem Vitara’da hem de S-CROSS’ta  4x4 modellerimize olan konsantrasyonumuzu daha da arttırdık. Satış adetlerine baktığımızda neredeyse bütün segmenti Suzuki olarak biz domine ediyoruz. Dünya çapında elektrikli modellere geçiş sürecinde hibrit motorların önemi her geçen gün daha da artıyor. Bizim de Suzuki olarak satışını gerçekleştirdiğimiz araçlarımızın %91’i akıllı hibrit modellerden oluşuyor. Her geçen sene hızla büyüyen hibrit pazarının önemli oyunculardan bir tanesi haline gelerek satışlarımızı katlamayı ve bu sayede büyüme yakalamayı sürdürüyoruz. Güçlenen tasarımı ve yeni teknolojilerinin yanı sıra, 1.4L Booster Akıllı Hibrit teknolojili motoruyla yepyeni S-CROSS modelimiz de bu büyümeye önemli bir katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

S-CROSS modelinin sınıfında fark yaratacak güvenlik ekipmanlarına da sahip olduğunun vurgusunu yapan Tibet Soysal, “Biz marka olarak güvenliğin bir lüks değil ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz ve bu şekilde araçlarımızı konumlandırıyoruz. Bu doğrultuda, 360 Derece Çevre Görüş Sistemi, Şerit Takip ve İhlal Uyarısı Sistemi, Yalpalama Uyarısı, Kör Nokta Uyarı Sistemi, Geri Manevra Trafik Uyarı Sistemi, Acil Fren Sinyal, Adaptif Hız Sabitleme gibi gelişmiş güvenlik donanımlarını yeni S-CROSS modelimizde standart olarak sunuyoruz” dedi.

ÇOK OKUNANLAR