SEKTÖREL › Yeni Tiguan'ın fiyatı 2.035.000 TL’den başlıyor

Yeni Tiguan'ın fiyatı 2.035.000 TL’den başlıyor

16 Nisan 2024 / 23:59 Yeni VW Tiguan 1.5 eTSI ve dört tekerlekten çekişli 2.0 TDI motor seçenekleriyle satışa sunuldu

Yeni Tiguan'ın fiyatı 2.035.000 TL’den başlıyor

Volkswagen'in tamamen yenilenen C-SUV modeli Tiguan bayilerdeki yerini aldı Teknolojik donanımları, aerodinamik tasarımı ve verimliliğiyle dikkat çeken yeni Tiguan, Türkiye’de hafif hibrit teknolojili 150 beygir gücünde 1.5 eTSI DSG benzinli ve 4MOTION dört çeker sistemli 193 beygirlik 2.0 TDI DSG turbo dizel motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Yeni Tiguan, 2.035.000 TL’den başlayan fiyat etiketleri taşıyor.

Tiguan'ın üçüncü neslinde kapsamlı iyileştirmeler yapılmış. 48V'lik hafif hibrit sistemin entegre edildiği turbo beslemeli benzinli motor (eTSI), IQ. LIGHT HD matrix farlar, sınıfında ilk kez sunulan çift valfli adaptif süspansiyon sistemi DCC Pro, dijital kokpit ve masaj özellikli ergoActive koltuklar yeni Tiguan’ın dikkat çekici özellikleri arasında bulunuyor.

583fcb0e654fc067067288dc448e1a3c_4.jpg

Yeni Tiguan, orta sınıfın en verimli SUV modellerinden biri olma özelliğini taşıyor. Yeni Tiguan’ın hava sürtünme katsayısı, aerodinamik tasarımı sayesinde 0,33’ten 0,28’e düşürülmüş. Ayrıca 48 Volt hafif hibrit eTSI motor, Golf ve Yeni Passat’tan sonra Tiguan’da da karşımıza çıkıyor. Araçtaki hafif hibrit sistem, sıfırdan kalkış esnasında ve anlık ekstra güce ihtiyaç duyulan zamanlarda, herhangi bir gecikme olmadan 14 kW güç ve 56 Nm ekstra tork desteği sunuyor. 150 beygir gücündeki 1.5 eTSI EVO2 motor, ayrıca gelişmiş Aktif Silindir Yönetimi (ACTplus) ile donatılmış.

583fcb0e654fc067067288dc448e1a3c_3.jpg

Yeni Volkswagen Tiguan'ın 4539 mm'lik uzunluğu önceki nesline kıyasla 30 mm daha fazia. Araç aynı zamanda tavan rayları hariç 4 mm (1.639 mm) daha yüksek bir gövdeye sahip. Tiguan'ın bagaj hacmi de 37 litre artışla 652 litreye ulaşmış. Buna ek olarak kabin de daha fazla ferahlık sunuyor. Otomobilin baş mesafesi önde 9 mm ve arkada ise 10 mm artmış.

583fcb0e654fc067067288dc448e1a3c_1.jpg

Opsiyonel olarak sunulan çift valfli adaptif süspansiyon sistemine sahip “DCC Pro” şasi de yeni Tiguan’ın geliştirilen özellikleri arasında bulunuyor. Sürücü, “DCC Pro” sistemini çok konforludan, çok sportife kadar geniş bir yelpazede kişiselleştirme seçeneğine sahip. Sürüş dinamikleri, bütün sistemleri kontrol eden ve uyum içinde çalışmasını sağlayan Sürüş Dinamikleri Yöneticisi (Vehicle Dynamics Manager) üzerinden koordine ediliyor. 

Eski adaptif şasi kontrol sistemi DCC'de bulunan tek valfli amortisörlerin aksine, yeni Geliştirilmiş Adaptif Şasi Kontrol Sistemi “DCC Pro”daki amortisörler iki valfe sahip. Bu sistem ayrı basınç ve sönümleme kontrolü için uyarlanmış bir kontrol algoritması ile çalışıyor.

583fcb0e654fc067067288dc448e1a3c_0.jpg

Tiguan'ın Elegance ve R-Line versiyonları, sırtlıkta pnömatik 3 odacıklı basınç noktasıyla masaj işlevi, pnömatik dört yönlü bel desteği ve koltuk ısıtması da dahil olmak üzere standart olarak “Sports Comfort” koltuklarla donatılıyor. Sürücü tarafında ise ergonomik açıdan gelişmiş ergoActive koltuk yer alıyor. Sürücü ve ön yolcu için ergoActive Plus koltuklar her iki model için de Varenna deri paketi kapsamında opsiyonel olarak sunuluyor. Bu opsiyonel koltuklar, elektrik ayarlı ve 10 odacıklı basınç noktasıyla programlanabilir masaj özelliği, hafıza özelliği ve ayarlanabilir baldır desteğine sahipler. Ayrıca ergoActive Plus koltuklarda bağımsız olarak ısıtılan koltuk minderi ve havalandırma işlevi de bulunuyor. Koltuk ısıtma ve koltuk havalandırma işlevleri dış hava sıcaklığına bağlı olarak otomatik etkinleştirilebiliyor. 

583fcb0e654fc067067288dc448e1a3c_2.jpg

Yeni Tiguan Life, Elegance ve R-Line donanım seviyeleriyle müşterilerle buluşuyor. Tiguan tüm donanım seviyelerinde, arka planda yenilenmiş bir yazılıma sahip yeni nesil 12.9” bilgi ve eğlence sistemi ve 10.25’’ dijital gösterge paneli “Digital Cockpit Pro” ile sunuluyor. Volkswagen’in IQ.DRIVE sürüş destek sistemleri kapsamında geliştirilen; şerit takip asistanı “Lane Assist”, yaya ve araç algılama özelliklerine sahip acil durum frenleme sistemi “Front Assist”, dinamik trafik işareti algılama sistemi “Dynamic Road Sign Display”, gelişmiş dikkat ve yorgunluk algılama sistemi “Driver Attention Monitor”, Yeni Tiguan’ın tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunuluyor.

Life donanım seviyesinde; 17 inç alüminyum alaşım jantlar yer alıyor. Ayrıca bu donanım seviyesinde, ısıtmalı ön koltuklar ve ısıtmalı direksiyon, Adaptif Hız Sabitleyici “ACC” ve geri görüş kamerası, akıllı park asistanı “Park Assist Plus”, sürüş profil seçimi “Driving Profile Selection”, sürüş deneyim kumandası "Driving Experience Control", 10 renkli ambiyans aydınlatması öne çıkan özellikler arasında.

Elegance donanım seviyesinde; alüminyum alaşım jantlar 18 inçe yükseliyor. Tiguan LED Plus farlar, uzun far asistanı, 3 boyut görünümlü LED Stop lambalarına sahip. Ön kısımda Volkswagen logosuna doğru uzanan yatay LED ışık şeridi Elegance donanım seviyesinden itibaren araca daha göz alıcı bir görünüm kazandırıyor. Bu donanımdan itibaren standart olarak sunulan panoramik cam tavan ile aracın yaşam alanı daha ferah bir hale geliyor. Masaj özelliğine sahip “ArtVelours Eco” mikrofiber döşemeli ErgoActive ön koltuklar bu donanımda standart sunulurken yarı otonom sürüş asistanı "Travel Assist" ve acil durum asistanı "Emergency Assist" ile şerit değiştirme asistanı "Side Assist" ve arka trafik asistanı "Rear Traffic Assist" standart sürüş asistan sistemlerine ekleniyor.

R-Line donanım seviyesinde ise; içeride "R" logolu deri direksiyon, R-Line özel tasarım spor koltukları, alüminyum pedallar ve siyah tavan döşemesi; dışarıda ise "R-Line" özel tasarım ön ve arka tamponlar, 19 inçlik Coventry jantlar, ön radyatör ızgarası ve yan aynaların altındaki R logosu öne çıkıyor. 

ÇOK OKUNANLAR