SEKTÖREL › Yeni Toyota Corolla banttan indi...

Yeni Toyota Corolla banttan indi...

29 Ocak 2019 / 13:06 Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, hibrit versiyona sahip Yeni Corolla Sedan üretimine başladı

Yeni Toyota Corolla banttan indi...

Toyota Otomotiv Sanayi, Made in Turkey imzalı 12. nesil Corolla Sedan'ın üretimine başladı.  Toyota'nın ynei TNGA platformu üzerine geliştirilen yeni Corolla Sedan'ın üretimi C-HR ile aynı bantta gerçekleşecek. 230 milyon Euro tutarında ek yatırımla üretimine başlanan 12'nci nesil Corolla ile Toyota'nın Türkiye'ye yaptığı toplam yatırım tutarı 2.08 milyar Euro'ya ulaşmış oldu.

Yeni Corolla Sedan iki farklı motor alternatifiyle üretilecek. 132 bg gücünde benzinli motor seçeneğinin yanı sıra 122 bg sistem gücüne sahip olan 1.8 litrelik hibrit versiyon da seçenekler arasına eklenmiş durumda. Corolla'nın dizel motor seçeneği ise bulunmayacak ve düşük tüketim beklentileri hibrit versiyon ile karşılanacak. Yeni Corolla Sedan ayrıca Toyota'nın en güncel aktif güvenlik sistemi olan Toyota Safety Sense ile donatılacak.

Törende Yeni Corolla Sedan’ın hibrit versiyonunun direksiyonuna geçen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bu yatırımın ülkemize getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederken, “Teknolojinin son imkanları kullanılarak üretilen Yeni Toyota Corolla sedan modelinin ülkemize ve tüm dünyaya hayırlı olmasını diliyorum. Bu yeni araçla birlikte Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye fabrikasında üretilen araçların üçte ikisinden fazlası hibrit teknolojisine sahip oldu. Bugüne kadar ülkemize 2,08 milyar euro yatırım yapan Toyota ile önümüzdeki dönemde daha büyük işbirliği imkanlarına sahip olacağımıza inanıyorum. Bu modelin geliştirilmesi ve üretiminde emeği geçen Türk ve Japon mühendislere teşekkür ediyorum. Ülkemizin potansiyellerine güvenerek, Sakarya’ya yatırım yapan Toyota yönetimine de ayrıca şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. Başkan ve CEO’su Toshihiko Kudo ise, “12’nci nesil Toyota Corolla Sedan için hazırlanırken, Türkiye’de ürettiğimiz ilk model olan 7’nci nesil Corolla modelini 1994 yılında üretirken duyduğumuz heyecan ve coşkuyu yine duyduk. Bu yatırımın Toyota’nın Türkiye’ye duymuş olduğu güveni yansıttığını ifade eden Kudo: “Hibrit teknolojisi ve TNGA altyapısında C-HR ile elde etmiş olduğumuz bilgi birikimi ve deneyimi yeni Corolla'ya da başarıyla aktardık. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak Toyota'nın Avrupa'daki şirketleri arasında en yüksek üretim hacmine sahibiz. Yıllık üretim kapasitemizin neredeyse tamamı olan 280 bin adedi kullanarak ve üretimin yüzde 90'ını dünyadaki 150 farklı ülkeye ihraç ederek Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı

ÇOK OKUNANLAR