LANSMAN › Yeni V-Serisi Türkiye yollarına çıktı

Yeni V-Serisi Türkiye yollarına çıktı

13 Mart 2021 / 23:02 Yeni Mercedes-Benz V-Serisi, “Eşsiz V Ötesi” sloganıyla Türkiye’de satışa sunuldu

Yeni V-Serisi Türkiye yollarına çıktı

Premium segmentte yer alan ve üst düzey konfor özellikleriyle dikkat çeken yeni Mercedes-Benz V-Serisi Türkiye yollarına çıktı. Türkiye Lansmanı, Mercedes-Benz yöneticilerinin sunumuyla dijital olarak gerçekleştirilen yeni V-Serisi, ülkemizde 2.0 litrelik dört silindirli turbo dizel motor, 9G-TRONIC şanzıman ve 4MATIC dört tekerlekten çekiş kombinasyonuna sahip V 300 d versiyonuyla ve 1.726.870 TL'lik kampanyalı anahtar teslim fiyat etiketiyle satışa sunuldu. 

Yeni Mercedes-Benz V-Serisi’nde yer alan sıralı dört silindirli OM 654 dizel motor, 237 bg güç ve 500 Nm tork üretiyor. Anlık olarak kullanıma sunulan 30 Nm ilave tork değerinin de katkısıyla bu versiyon 0-100 km/s hızlanmasını sadece 9,4 saniyede tamamlayabiliyor ve 208 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. V 300 d'nin ortalama yakıt tüketimi 6.5-8,5 lt/100 km, karma CO2 emisyonu ise 171-224 gr/km olarak veriliyor.

3d110954b522706aac8793a3a705314e_1.jpg

Yeni V-Serisi, Mercedes-Benz'in güncel binek otomobillerinin tasarım diline uygun bir ön tasarıma sahip. Çarpıcı hava girişlerine ve elmas kesim yeni radyatör ızgarasına sahip yeni ön tamponuyla dikkat çeken otomobilde "Mercedes Yıldızı" gümüş renkli iki çıta ile çerçeveleniyor. Çok popüler olan siyah ve beyaz renklerine ek olarak, "metalik grafit grisi" ve "metalik selenit gri" isimli iki yeni gövde rengi de sunan V-Serisi'nde isteğe bağlı olarak sunulan "metalik sümbül kırmızısı" ve "metalik kavansit mavisi" gibi dikkat çekici renk seçeneklerine de sahip. Aracın görsel çekiciliği 5 farklı yeni hafif alaşım jant modeli tamamlanıyor. 

3d110954b522706aac8793a3a705314e_4.jpg

Tasarımcıların güncel Mercedes-Benz binek otomobil modellerinin iç tasarım felsefesini yeni V-Serisi’ne uyarlamak için özel bir çaba sarf ettikleri açıklanıyor. İç mekan, markanın güncel tasarım anlayışını sürdürüyor. Sportif bir görünüme sahip türbin şeklindeki havalandırma ızgaralarına ve 5 inç ekrana sahip gösterge paneline sahip olan V-Serisi'nin hem ön bölümünde hem de arka koltuklarındaki konfor düzeyi artırılmış. Arka bölümde sunulan yüz yüze bakabilen ısıtmalı ve soğutmalı deri koltuklar, panoramik cam tavan seçeneği, katlanabilir masa ve bardaklıklar ile konfor ve ergonomi seviyesi bir üst noktaya taşınıyor. V-Serisi, sunmuş olduğu Tartufo Nappa Deri, Siyah Nappa Deri ve Bej Nappa Deri ile iç mekana modern ve zarif bir görünüm kazandırıyor. Arka bölümde, kapı döşemelerinde ve ön konsolda uygulanan süslemeler de kabin içerisindeki modern ve zarif görünümü destekliyor. Yeni V-Serisi’nde sunulan ambiyans aydınlatması polar, solar ve beyaz olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor. 

3d110954b522706aac8793a3a705314e_2.jpg

Yeni V-Serisi, ergonomik özelliklerinin yanı sıra ısıtma ve soğutma sistemleriyle de kullanıcılar için fark yaratıyor. Sahip olduğu THERMOTRONIC kliması sayesinde araç içi sıcaklığı, sürücü, ön yolcu ve arka bölüm olmak üzere 3 bölüm için ayrı ayrı ayarlanabiliyor. Buna ilave olarak; orta konsolda sunulan buzdolabı sayesinde içecekler soğutulabiliyor. Aynı zamanda orta konsolun arkasında yer alan ısıtma ve soğutma özellikli bardaklıklar sayesinde içecekler istenilen sıcaklıkta korunabiliyor.

Yeni V-Serisi, güvenlik teknolojileriyle de dikkat çekiyor. Standart olarak sunulan Yan Rüzgar Asistanı ile V-Serisi, şiddetli yan rüzgarlarda bile stabilitesini korumayı başarıyor. Bunun dışında sahip olduğu ATTENTION ASSIST, V-Serisi’nin güvenlik standartlarıyla kendi segmentinde en üst noktaya çıkmasını sağlıyor.
 
3d110954b522706aac8793a3a705314e_0.jpg
 
V-Serisi'ndeki bir başka özellik olan Aktif Fren Asistanı önde giden bir araçla olası çarpışma riskini algılayabiliyor ve ilk etapta görsel ve işitsel olarak sürücüyü uyarıyor. Sürücünün tepki vermesiyle Aktif Fren Asistanı, sürüş koşullarına uygun olarak fren basıncını artırıyor. Sürücünün tepki vermemesi halinde ise otonom olarak fren yapılıyor. Aktif Fren Asistanı, aynı zamanda şehir içi trafiğinde sabit nesnelere veya yoldan karşıya geçen yayalara da tepki veriyor. Aktif Mesafe Asistanı DISTRONIC sürüş yardımcı sistemi ise öndeki araçla güvenli takip mesafesinin korunmasına yardımcı oluyor. Radar destekli sistem gerektiğinde aracı frenliyor ve mümkünse ayarlı olan istenen hıza tekrar hızlandırıyor. Bu sayede arkadan çarpma riski azaltılmış oluyor ve sürüş konforu artırılıyor. 

V-Serisi’nde sunulan Uzun Far Asistanı Plus, bir diğer güvenlik özelliği olarak dikkat çekiyor. Uzun Far Asistanı Plus, trafikteki diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan, mümkün olan en etkin ve geniş yol aydınlatmasını sağlayarak sürüş güvenliğine katkı sağlıyor. Önde giden veya karşıdan gelen bir araç olması halinde uzun far modülünün LED’leri kısmen devre dışı bırakılıyor ve böylece ışık konisinde U şeklinde bir kesik oluşturuluyor. Yolun kalan alanları uzun huzmeli farlarla (kısmi uzun far) aydınlatılmaya devam ediyor.

3d110954b522706aac8793a3a705314e_3.jpg

Mercedes-Benz Otomotiv Hafif Ticari Araçlar Ürün Grubu İcra Kurulu Üyesi Tufan Akdeniz; “5.175 adetlik satış ile tamamladığımız 2020 yılında, Sprinter ve Vito araçlarımızla bir kez daha minibüs ve 8+1 kategorilerinde en çok tercih edilen marka olduk. Şimdi ise mevcut modellerimizin yanına Yeni V-Serisi’ni de ekleyerek premium kategorisinde, müşterilerimizin taleplerini karşılamaya hazırlanıyoruz. Yeni V-Serisi, özellikle bireysel kullanımda standartların bir üst seviyeye nasıl taşınabileceğini işaret ediyor. Panoramik cam tavan, katlanabilir masa, yüksek kalitedeki deri koltuk opsiyonları ve daha birçok özelliğiyle V-Serisi’nin premium segmentin simgesi olacağını öngörüyoruz. Tüm bu özellikler ile müşterilerimiz günün yorgunluğunu V-Serisi ile atabilecekler. V-Serisi, arka bölümde rahat ve konforlu bir alan sunarken, sürücülere ise otomatik şanzımanı ve sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi 4MATIC ile benzersiz bir sürüş deneyimi yaşatacak.” dedi.

ÇOK OKUNANLAR