YENİ MODELLER › Yeni VW Tiguan Frankfurt’ta gösterildi

Yeni VW Tiguan Frankfurt’ta gösterildi

16 Eylül 2015 / 19:54 Alman üreticinin tamamen yenilediği kompakt crossover modeli artık daha rafine görünüyor

Yeni VW Tiguan Frankfurt’ta gösterildi

Volkswagen tamamen yenilediği crossover modeli Tiguan’on üzerindeki örtüyü Frankfurt Otomobil Fuarı’nda kaldırdı. Bir önceki jenerasyona kıyasla 60 mm uzayan ve 30 mm genişleyen crossover’ın ön gösterimi bu yılın ilk çeyreğinde markanın Cross Coupe GTE konsepti ile yapılmıştı. Yeni Volkswagen modellerinin tamamının daha köşeli çizgilere kavuştuğuu da göz önünde bulundurduğumuz takdirde yeni crossover’ın köşeli hatlara sahip bir gövdeye sahip olmuş olması çok şaşırtıcı değil.

Yerine geçtiği model ile kıyaslandığında 50 kg hafifleyen ve 33 mm alçalan yeni Tiguan, ayrıca 2.681 mm’lik aks aralığıyla daha selefine göre 77 mm daha uzun aks aralığına sahip. Bu gelişme ile birlikte daha geniş bir iç mekan ve bagaj hacmine sahip olan crossover, ayrıca artık Volkswagen Grubu’nun MQB platformu üzerinde yer alıyor. Bu yenilik ile birlikte ise Tiguan güçleri 125 bg ile 220 bg arasında değişen dört benzinli ve 115 bg ile 240 bg arasında değişen dört dizel motor seçeneğine kavuşmuş.

Volkswagen yeni crossover modelinin iç mekanında Golf esintilerine yer vermiş. Standart olarak 5 inç’lik monokrom dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemi ile birlikte gelen yeni Tiguan’da ayrıca 5 inçlik renkli dokunmatik ekrana sahip infotainment sistemi ve daha büyük 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan infotainment sistemi ile opsiyonel olarak sunuluyor. Renkli ekrana sahip sistemler navigasyon, Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink ve diğer pek çok servisi destekliyor.

Wolfsburg merkezli üretici yeni Tiguan’ın önümüzdeki yıl yedi koltuklu daha büyük versiyonunun satışına da başlanacağını belirtiyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR