SEKTÖREL › Yenilenen Picanto Türkiye yollarında

Yenilenen Picanto Türkiye yollarında

10 Temmuz 2024 / 14:02 Yeniden tasarlanan Picanto, modern ve şık dış görünümünü yeni teknolojilerle birleştiriyor

Yenilenen Picanto Türkiye yollarında

Kia'nın A segmentindeki sevilen miniği Picanto, yenilenen tasarımı ve yeni donanımlarıyla satışa sunuldu. Her zamankinden daha fazla standart donanıma sahip olan yeni Picanto 995.000 TL'den başlayan fiyat etiketleri taşıyor. Alp Beyaz, Gümüş Gri, Galaksi Siyah, Astro Gri, Süt Beji, Mercan Kırmızı, Spor Mavi, Duman Mavi ve Adventurous Yeşil olmak üzere dokuz farklı renk seçeneği sunan Picanto'nun baz versiyonu 14 inçlik jantlarla sunulurken, ayrıca üst donanım versiyonunda ise 15 inçlik jantlar yer alıyor.

efbde71cc9976855ce8b77f3cc1a734a_0.jpg

Sürüş destek sistemleriyle trafiği yoğun şehirlerde araç kullanmayı daha kolay ve konforlu hale getireceği açıklanan Picanto, aynı zamanda, park kolaylığı ve manevra kabiliyetiyle de şehir otomobili kimliğini korumaya devam ediyor. 255 litrelik bagaj hacmi sunan otomobil, koltukların katlanmasıyla 1.010 litreye ulaşan bagajıyla katlanır bir bisiklet veya e-scooter için gereken depolama alanını da sunabiliyor.

Yeni Kia Picanto 1.0 litre ve 1.2 litre olmak üzere benzinli iki farklı motor seçeneğiyle yollara çıkıyor. Her iki seçenek de yüksek verimlilik ve düşük CO2 emisyonlarıyla öne çıkıyor. Her iki motor da Kia'nın vites işlevlerini otomatikleştiren AMT şanzıman ile sunuluyor. 

efbde71cc9976855ce8b77f3cc1a734a_1.jpg

Yeni Kia Picanto standart olarak navigasyon özellikli 8 inç dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi ve 10,25 inçlik gösterge ekranıyla yollara çıkıyor. Bu eğlence sistemi aynı zamanda Bluetooth çoklu bağlantı özelliğine sahip. Bu özellik aynı anda iki adete kadar mobil cihaz eşleştirmesi anlamına geliyor. Bu sistem, standart ve kablosuz olarak hem Apple CarPlay hem de Android Auto desteğine de sahip.

Yeni Kia Picanto, Gelişmiş Sürüş Destek Sistemlerine (ADAS) ve yolcuların güvenliğini artıran bir dizi aktif güvenlik sistemine sahip. Şeritte Kalma Asistanı (LKA), Sürücü Dikkat Uyarısı (DDAW), Akıllı Hız Limiti Asistanı (ISLA) ve Şerit Takip Asistanı (LFA) gibi özellikler standart olarak sunuluyor. Yeni Kia Picanto bunun dışında sürücünün aniden fren yapması durumunda arkadaki aracı uyarmak için dörtlü flaşörleri otomatik olarak etkinleştiren Acil Fren Sinyali (ESS) işlevine de sahip. Yokuş Kalkış Destek Sistemi (HAC), aracın yokuşta yumuşak bir şekilde ve geri kaymadan kalkmasını sağlamak için aracı frende tutuyor. Bunun dışında yeni Kia Picanto kabin genelinde altı adede kadar hava yastığı ile donatılmış ve ISOFIX çocuk koltuğu sabitleme noktaları da ek güvenlik sağlıyor. 

ÇOK OKUNANLAR