YENİ MODELLER › Yepyeni Volvo S90 ortaya çıktı...

Yepyeni Volvo S90 ortaya çıktı...

03 Aralık 2015 / 00:31 Volvo Cars, uzun zamandır beklenen S90 modeliyle premium sedan sınıfındaki iddiasını artırıyor

Yepyeni Volvo S90 ortaya çıktı...

Volvo Cars, ilk kez yeni XC90'da uyguladığı yeni tasarım çizgisine sahip ikinci modelinin üzerindeki örtüyü kaldırdı. Volvo Cars tarafından ileriye yönelik atılmış önemli bir adımı temsil ettiği belirtilen S90, en son güvenlik sistemlerinden, bulut tabanlı uygulama ve hizmetlere kadar, birçok yeni teknolojiyle donatılmış. Lüks iç tasarıma ve internet tabanlı eğlence-bilgi sistemlerine sahip olan S90'ın en önemli özelliklerinden biri de, T8 Twin Engine plug-in-hybrid versiyona da sahip olması.

Volvo S90, dünyada bir ilk olan büyük hayvan algılama teknolojisini, City Safety Sistemi’ne dahil ediyor. Bu teknoloji, gece ve gündüz süresince, geyik, at ya da inek gibi büyük hayvanları algılıyor, sürücüyü uyarıyor ve çarpışmayı önlemek için fren desteği sağlıyor. Volvo S90'da ayrıca, Volvo Cars'ın geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir yatırım olan ileri şasi simulatöründen de yararlanılmış.

Volvo Car Group Ar-Ge'den Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Dr. Peter Mertens, "Volvo S90, sürüş dinamikleri, performans ve sürüş anlamında ileriye doğru atılmış önemli bir adımı oluşturuyor. Volvo sürüş deneyimini değerlilik hissi sunma, kontrolü ele alma ve konfor anlamında yeniden tasarladık" açıklamasını yaparken, Volvo Car Group Başkanı ve CEO'su Hakan Samuelsson ise, "XC90'ın lansmanı ile niyetimizi açıkça belli ettik. Açıklıkla ve kararlılıkla bu oyunda yer alıyoruz. Geçtiğimiz beş yılda gerçekleştirdiğimiz 11 milyar dolarlık yatırım ile Volvo Cars'ı yalnızca yeniden hayal etmedik, aynı zamanda güç kazanan ve amacına uygun bir Volvo Cars markası yaratma sözümüzü de yerine getiriyoruz" dedi.

ÇOK OKUNANLAR