YENİ MODELLER › "Yerli" Transporter ve Caravelle tanıtıldı

"Yerli" Transporter ve Caravelle tanıtıldı

17 Eylül 2024 / 09:28 Ford'un Yeniköy'deki fabrikasında üretilecek yeni VW Transporter ve yeni Caravelle gün ışığına çıktı

Volkswagen Ticari Araç, Hannover'de düzenlenen IAA Transportation 2024 fuarında yeni modellerini sergiledi. Markanın standındaki en önemli modeli ise Kocaeli Yeniköy'deki Ford Otosan fabrikasında üretilecek olan yeni Transporter oldu. Volkswagen Ticari Araç, fuarda yeni Transporter ile birlikte yeni Caravelle, ID.Buzz model ailesinin sportif yeni üyesi ID.Buzz GTX versiyonunu, yeni Multivan eHybrid 4MOTION'ı ve yeni California modellerini de sergiledi.

Volkswagen Ticari Araç Genel Müdürü Tolga Senyücel, IAA Transportation 2024 fuarında yaptığı açıklamada, fuarda sergilenen Yeni Transporter / Yeni Caravelle, Yeni California, ID.Buzz GTX, Multivan e-hybrid 4MOTION, Caddy plug-in hybrid ile  markanın bugüne kadarki en geniş ürün gamına ulaştığını, sadece ticari çözümlerle değil, sunduğu ‘lifestyle’ çözümlerle de tüm müşteri beklentilerini karşılar seviyeye geldiğini, bu nedenle 2025 yılına marka olarak daha pozitif baktıklarını belirtti.

71fc75af8a00ddb8ea50d3ef022bf3ac_0.jpg

ARTIK FORD OTOSAN'IN KANATLARI ALTINDA
Ford Transit Custom
ile aynı platform üzerine geliştirilen ve Ford Otosan'ın Kocaeli Yeniköy'deki fabrikasında üretilecek olan yeni Transporter, üst seviyeye taşınan ekipman ve teknik özellikleriyle, daha fazla alan, yüksek taşıma ve çekme kapasitesi ile verimli bir kullanım sağlıyor. Son teknoloji sürüş destek sistemleri ve fonksiyonel ön gösterge paneli ile de kullanıcılarına daha konforlu ve güvenli bir sürüş sunan Transporter ve Caravelle, tarihinde ilk kez, turbo dizel motor seçeneklerine ek olarak, plug-in hibrit ve elektrikli motor seçenekleri ile satın alınabilecek. Yeni Transporter’ın modern tasarımı, önceki nesillerinden aktarılan genleriyle kendine özgü tarzını devam ettiriyor.

Yeni nesil Transporter'ın pazara sunulmasıyla birlikte Volkswagen Ticari Araç, “her ihtiyaca uygun çözüm” sunma stratejisini hayata geçiriyor. Transporter hem iş hem özel amaçlı kullanılırken, Caravelle konforlu yolculuğa odaklanıyor. Multivan ailenin eğlence ve VIP iş amaçlı kullanılan modelini temsil ederken, Multivan platformunda üretilen Yeni California da markanın karavan modeli olarak pazarda yer alıyor. ID. Buzz ve ID. Buzz Cargo modelleri ise markanın e-mobilite ikonları olarak öne çıkıyor. Tolga Senyücel yaptığı açıklamada, Volkswagen Ticari Araç’ın Yeni Transporter / Yeni Caravelle, Multivan ve ID. Buzz ile birlikte, kendi sınıfındaki en geniş model yelpazesine sahip olduğunu belirtti.

71fc75af8a00ddb8ea50d3ef022bf3ac_1.jpg

Yeni Transporter ve Caravelle, dijital gösterge, bilgi eğlence ekranından kontrol edilebilen özellikler ve sabit fiziki tuşlar sayesinde, aracın her koşulda kolay ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Bu aynı zamanda çeşitli USB ve 12V soketlerin entegrasyonunun yanı sıra veya plug-in hibrit ve elektrikli modellerde 230V soket ekleme seçeneğini de içeriyor.

Yeni Transporter'da yükleme hacmi yüzde 10'dan fazla artarak 5,8 m3'e ulaştı. Uzun şasi ve yüksek tavanlı Panel Van versiyonunda bu değer 9,0 m³'e kadar çıkıyor. Maksimum taşıma kapasitesi ise 1,33 tona ulaşmış durumda. 

71fc75af8a00ddb8ea50d3ef022bf3ac_2.jpg

Yeni Transporter’da yedi farklı motor seçeneği sunuluyor; üç turboşarjlı dizel (TDI), bir plug-in hibrit (eHybrid) ve üç elektrikli (e-Transporter ve e-Caravelle) motor seçeneği yer alıyor. TDI motorlar 81 kW (110 HP), 110 kW (150 HP) ve 125 kW (170 HP) güç üretiyor. 125 kW TDI versiyon 8 ileri otomatik şanzımanla sunulurken, 110 kW TDI için 6 ileri manuel şanzımana alternatif olarak isteğe bağlı otomatik şanzıman da mevcut. 110 kW ve üstü TDI modelleri, 4MOTION dört tekerlekten çekiş sistemi ile tercih edilebiliyor. 

71fc75af8a00ddb8ea50d3ef022bf3ac_3.jpg

ÇOK OKUNANLAR