SEKTÖREL › Yıldızlı hafif ticarilerden elektrik atağı

Yıldızlı hafif ticarilerden elektrik atağı

22 Nisan 2024 / 18:09 Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar, tüm ürün yelpazesini sistematik bir şekilde elektriklendirecek

Yıldızlı hafif ticarilerden elektrik atağı

Ticari araçlar için premium bir strateji belirleyen Mercedes-Benz, 2026'dan itibaren modüler ve ölçeklenebilir Van Elektrik Mimarisi (VAN.EA) ile bu hedefe yönelik büyük bir adım atmış olacak. Markanın güncellenen eVito ve eSprinter modelleri de bu yolculukta kilit bir öneme sahip.

fcd8d95e505cc34eba20d62733dbf139_4.jpg

Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar, tüm ürün yelpazesini sistematik bir şekilde elektriklendirerek tamamen elektrikli bir geleceğe yönelik rotasını belirlemiş gibi görünüyor. Müşteriler artık her ticari araç modeli için tamamen elektrikli bir alternatif seçme imkanına sahip. Mercedes-Benz Hafif Ticari Araçlar, elektrikli araçların önde gelen üreticilerinden biri olarak geçen yıl satışlarını yüzde 51 artırdı. Modüler ve ölçeklenebilir VAN.EA araç mimarisi tanıtıldığında ise tüm yeni geliştirilen orta ve büyük vanların yalnızca elektrikli olması amaçlanıyor. Yıldızlı marka, model portföyündeki eVan'ların oranının 2030'a kadar yüzde 50'nin üzerinde olmasını hedefliyor. 

0c75576ea50fc3dc577888c51cebe9dc_0.jpg

MERCEDES-BENZ ŞARJ İSTASYONLARI
Geçen yıl kendi şarj ağına sahip olma yolunda adım atan Mercedes-Benz, müşterilerin elektrikli mobiliteye geçişini kolaylaştırmak için Kuzey Amerika, Avrupa, Çin ve diğer ana pazarlarda 10 binden fazla hızlı şarj noktasını kapsayacak kendi şarj ağını kurmaya başlıyor. Kasım 2023'te Mannheim'da açılan ilk şarj parkı sahip olduğu 300 kW'lık çıkış ile hızlı, güvenli ve çevreci şarj için yeni standartlar belirliyor. Her şarj noktasında sadece bir bağlantı bulunarak her aracın maksimum enerji ile şarj edilebileceği garanti ediliyor.

972260c970d3ef1b0bd9bd5a0d3a878f_0.jpg

Mercedes-Benz, 2024'ten itibaren, Almanya'daki ek lokasyonlarla birlikte Avrupa'da İtalya, İspanya ve Fransa dahil olmak üzere daha fazla şarj parkı açmayı hedefliyor. 2024 yılının sonuna kadar Mercedes-Benz, küresel hızlı şarj ağını 200'den fazlası Avrupa'da olacak şekilde 2.000'den fazla şarj noktasına genişletmeyi hedefliyor.

fcd8d95e505cc34eba20d62733dbf139_1.jpg

ŞARJ İSTASYONLARINDA ŞEFFAF FİYATLANDIRMA
Şirketin kendi şarj parkları, Mercedes me Charge şarj ağına ek olarak sunuluyor. Şu anda, dünya çapında 1.300'den fazla sağlayıcıdan 1,6 milyonun üzerinde şarj noktasını bir araya getiriyor. Bunların 680 bini Avrupa'da bulunuyor. Mercedes me Charge, şarj istasyonunun işletmecisinden bağımsız olarak kullanıcılar için pratik bir şarj hizmeti sunuyor. Kullanıcılar, Mercedes me Charge RFID kartı, Mercedes me uygulaması veya aracın MBUX medya ekranı üzerinden şarj noktalarına erişebiliyor. Müşteriler, entegre bir ödeme işlevi ile basit kimlik doğrulamasının avantajlarından yararlanıyor. Her şarj işlemi, Mercedes me Charge aracılığıyla otomatik olarak tahsil ediliyor ve aylık olarak faturalandırıyor. Mercedes Benz, şarj istasyonlarında şeffaf fiyatlandırma sağlıyor. Kullanıcılar, şarj işlemine başlamadan önce MBUX ekranında veya Mercedes me uygulamasında kWs veya dakika başına belirli maliyetleri ve tam şarj için tahmini toplam maliyetleri görebiliyor. Mercedes me Charge, Avrupa'da yenilenebilir kaynaklardan elektrikle şarj etmeyi mümkün kılıyor. Yeşil elektrik bulunmayan yerlerde, Mercedes Benz, her şarj işlemi için yenilenebilir kaynaklardan eşdeğer miktarda elektriğin şebekeyi beslemesini sağlamak için yeşil elektrik sertifikalarını kullanıyor.

ÇOK OKUNANLAR