SEKTÖREL › Zafira Tourer Şubat ayında Türkiye'de!

Zafira Tourer Şubat ayında Türkiye'de!

31 Ekim 2011 / 01:48 Opel'in MPV modeli Zafira'nın yeni nesli 2012'nin Şubat ayında ülkemizde satılmaya başlanacak

Zafira Tourer Şubat ayında Türkiye'de!
Üçüncü nesil Zafira Tourer'ın sadece dış görünümüyle değil, iç tasarımıyla da MPV sınıfındaki rekabete farklı bir boyut getireceği söyleniyor. Geliştirilmiş Flex7 koltuk sistemi sayesinde daha ferah bir iç mekana sahip olduğu ve daha çeşitli kullanım olanakları sunduğu belirtilen otomobilin koltukları da maksimum esneklik için tasarlanmış. Özellikle ikinci koltuk sırasının tasarımına büyük önem verilmiş. Artık bu sırada, ileri-geri hareket edebilen bank şeklinde bir koltuk yerine, birden fazla yönde hareket edebilen 3 bağımsız koltuk kullanılıyor.

Opel'in Euro NCAP'ten 5 yıldız alan yeni Zafira'sı Ampera'yı anımsatan agresif bir ön tasarıma sahip. Yeni nesil motorla birlikte Insignia'dan tanıdığımız zengin güvenlik donanımlarına sahip olduğu açıklanan Zafira Tourer'da ayrıca isteğe bağlı olarak FlexRide şasi sistemi de bulunuyor ve bu sistem 3 sürüş modu sunuyor: Standart, Tour, Sport.

Enjoy ve Prestij donanımlarıyla Türkiye'ye gelecek olan Zafira Tourer, 1.4 litrelik 140 bg gücünde motora sahip olacak ve diğer motor seçenekleri de sipariş üzerine getirilecek. 0'dan 100 km/s hıza 10.7 sn'de ulaşan Zafira Tourer 202 km/s hıza çıkabiliyor. EcoFlex motoru sayesinde 100 km'de 6.3 lt yakıt tükettiği belirtilen otomobilin CO2 salımıysa 148 g/km olarak veriliyor.

Zafira Tourer, 140 bg gücünde 1.4 litrelik motor seçeneğiyle önümüzdeki yılın Şubat ayında Türkiye pazarında olacak. Bu otomobilden 2012 yılında toplam 500 adet satılması hedefleniyor. Baz fiyatı 70 bin TL'den başlayacak, ancak rakam Şubat 2012'de netleşecek.

ÇOK OKUNANLAR