MOTORSPORLARI › ZOE, ‘Monte-Carlo ZENN’ Rallisi’ni kazandı

ZOE, ‘Monte-Carlo ZENN’ Rallisi’ni kazandı

31 Mart 2014 / 21:49 Renault ZOE elektrikli otomobillerin rallisinin Monte Carlo ayağını dört klasmanda lider tamamladı

ZOE, ‘Monte-Carlo ZENN’ Rallisi’ni kazandı

Renault ZOE, ilk kez katıldığı uluslararası bir yarışta, prestijli Monte-Carlo Rallisi’nde kötü hava koşullarına rağmen iyi bir performans gösterdi. Fransız üretici ZOE ile Beşinci ZENN Rallisi’nde genel klasman, en iyi zaman, enerji tüketim, özel parkur ve takım klasmanlarında zafer elde etti.

ZENN Rallisi (Sıfır Emisyon, Gürültüsüz), Monte-Carlo Yeni Enerji Rallisinin “en yeşil” bölümü ve sadece elektrik motorlu araçlara açık. Beşinci kez düzenlenen yarış, Monaco’da 21 - 23 Mart 2014 tarihleri arasında düzenlendi ve 46.51km ile 88.08km arasında üç özel etaptan oluştu.

Göz kamaştırıcı ve bol virajlı La Turbie ile Peille arasında ve Akdeniz kıyısının yükseklerinde Sainte Agnès ve La Turbie arasındaki yollarda gerçekleşen yarış Monaco’da liman bölgesinde yapılan özel etap ile sona erdi.

Renault ZOE yaklaşık iki yıl önce, 1.618km ile 24 saatte kat edilen mesafe dünya rekoruna imza atmıştı. Otomobil Monte Carlo ZENN Rallisi’ne ilk kez katılımında, elde ettiği sonuçlar ile teknik ve dinamik kapasitesini gösterdi.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR