YENİ MODELLER › 458 Spider bazlı Ferrari Sergio ortaya çıktı

458 Spider bazlı Ferrari Sergio ortaya çıktı

08 Aralık 2014 / 21:02 Üretimi altı adetle sınırlı modelin ilki Birleşik Arap Emirlikleri’nde sahibine teslim edildi

458 Spider bazlı Ferrari Sergio ortaya çıktı

Ferrari, Pininfarina Sergio konsepti olarak gösterdiği otomobilin üretim versiyonunun üzerindeki örtüyü kaldırdı. Pininfarina tasarım şirketinin Ferrari ile uzun yıllardır süregelen birlikteliğinde önemli bir role sahip olan Sergio Pininfarina anısına tasarlanan otomobil temelde Ferrari 458 Spider’ı baz alıyor ve orijinal konsept otomobilin tasarımına nazaran daha normal tasarımı ile dikkat çekiyor.

Her ne kadar konsept ile birebir aynı olmasa bile otomobilin burnu ve arka kısmı konseptten izler taşıyor. “Negatif” arka cama ve hava girişlerini bünyesinde barındıran özel bir takla barına sahip olan otomobilin arka kısmında havalandırmaya sahip motor kapağı, yuvarlak stoplar ve çift egzoz çıkışı yer alıyor. Agresif arka difüzör arka kısmı vahşileştirirken, otomobil ayrıca model için özel olarak tasarlanan alaşım jantlar üzerinde yer alıyor.

Kabin temel olarak 458 Spider ile çok ayrışmıyor, ancak Sergio’da deri/Alcantara döşemeli spor koltuklar, kırmızı dikişler ve karbon fiber detaylar yer alıyor. Gösterge panelinde yer alan “Sergio” amblemi ise kesik direksiyona eşlik ediyor.

Ferrari detaylı performans verilerini açıklamamış olsa bile otomobilin motorunun 605 bg güç üreten 4.5-litre hacimli bir V8 olduğu biliniyor. Bu ünite otomobilin 0-100 km/s sprintini net 3 sn’de tamamlamasını sağlıyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR