
Airbump, Citroen C4 Cactus'e ödül getirdi
09 Nisan 2015 / 21:37 Citroen'in farklı tasarımlı modeli, '2015 World Car Design of the Year' ödülüne layık görüldü

Citroën C4 Cactus, New York’ta düzenlenen organizasyonda “2015 Yılının Dünya Otomobil Dizaynı” ödülünü aldı. C4 Cactus özellikle dizayn ve fonksiyonelliği bir arada sunan Airbump özelliğiyle jüri üyelerinin beğenisini kazandı. İlk defa Citroën tarafından geliştirilen içi hava dolu kapsüllerden oluşan Airbump; hem otomobile estetik bir görünüm katıyor hem de şehir içi kullanımlarda oluşabilecek ufak darbelerden de aracı koruyor. Airbump’da kullanılan TPU (termoplastik polüretan), adlı özel malzeme renk atmama özelliği de taşıyor. Tüm zorlu kullanım testlerinden geçen Airbump’lar özel bir bakıma ihtiyaçları olmadığı gibi aracın bakım ve onarım maliyetlerinin de düşmesine katkıda bulunuyor.
Citroën Stil Direktörü Alexandre Malval, 2015 Yılının Dünya Otomobil Dizaynı ödülünü kazandıkları için onur duyduklarını ifade etti. Malval, “Her yıl jüri tarafından verilen 'Yılın Otomobili' ödülü güçlü, daha yenilikçi ve ezber bozan bir tasarıma sahip C4 Cactus’ün oldu. C4 Cactus benzersiz tasarımı ile cesur bir otomobil. Citroen’in yeni teknolojik imzası olan LED gündüz farları ve Airbump‘lar ile dikkat çeken C4 Cactus, adını prestijli araçlar listesine yazdırdı’’ dedi.
Citroën CEO’su Linda Jackson ise bu prestijli ödül ile Citroën markasının cesaret ve yaratıcılığın ödülünü almış olduğunu vurgularken sözlerine şöyle devam etti: “Citroën C4 Cactus diğer hiçbir otomobile benzemiyor, çünkü o bir Citroën ve tasarımı ile benzersiz. Citroën olarak marka kimliğimizin gücü, ayrıştırıcı özelliğimizdir. Bu güç, 95 yıllık başarılı geçmişimizden geliyor. Önümüzdeki dönemde otomobil severleri şaşırtmaya devam edeceğiz” dedi.
-
BYD ailesi SEALION 7 ve ATTO 2 ile genişliyor
Yeni D-SUV modelini satışa sunan BYD Türkiye, Aralık ayında ürün gamına ATTO 2'yi de ekleyecek
-
Renault Duster yeni seçeneklere kavuştu
Yeni Duster, yenilenen yerli üretim motor gamıyla segmentindeki iddiasını artırdı
-
Hyundai'nin dev elektriklisi Türkiye'de...
E-SUV segmentindeki IONIQ 9, geniş ve pratik kabini, özgün tasarımı ve teknolojisiyle öne çıkıyor
-
Toyota C-HR'a GR SPORT dokunuşu
Toyota, CH-R modelinin sportif detaylara sahip GR SPORT versiyonunu Türkiye’de satışa sundu























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS