YENİ MODELLER › Alfa Romeo 4C Spider Türkiye’de satışa çıktı

Alfa Romeo 4C Spider Türkiye’de satışa çıktı

19 Mart 2016 / 18:45 İtalyan üreticinin sınırlı sayıda üretilen üstü açık spor otomobilinin fiyatı 140.000 euro’dan başlıyor

Alfa Romeo 4C Spider Türkiye’de satışa çıktı

Türkiye’de Tofaş çatısı altında temsil edilen Alfa Romeo’nun, her yıl sadece 1.000 adet üretilen 4C Spider modeli, ülkemizde de satışa sunuldu. Alfa Romeo Tasarım Merkezi tarafından tasarlanan iki koltuklu, arkadan itişli, ortadan motorlu 4C Spider, otomotiv tarihinin en güzel otomobillerinden bazılarına imza atan İtalyan üreticinin bu alandaki deneyimini de dışa vuruyor. Kökleri Giulietta Spider’dan 8C Competizione’ye kadar uzanan, yırtıcı ancak aynı zamanda nostaljik tasarım öğelerini çevik gövdesinde barındıran 4C Spider, Alfa Romeo genlerini açık bir şekilde gösteriyor.

Alfa Romeo’nun şu anda satışta yer alan en sportif modeli olma özelliği taşıyan 4C Spider, karbon fiber ve alüminyum kullanılan gövde ve şasi bileşenleri sayesinde yalnızca 940 kg’lik ağırlığı ile dikkat çekiyor. Yerinden sökülebilen bez tavana sahip olan Alfa Romeo 4C Spider, opsiyonel olarak karbon fiber tavanla da tercih edilebiliyor. Alfa Romeo’nun üstü açık sportif modeli arka çerçeve yapısı ve çarpışma bölmelerinde yoğun şekilde alüminyum kullanılması sayesinde hafifliğine rağmen güçlü gövdesi ile sürücü ve yolcusuna güvenli bir yaşam alanı sunuyor.

237 bg güç ve 350 Nm tork üreten 1.750 cc’lik turbo benzinli motora sahip olan 4C Spider, ürettiği güç ve torku 6-ileri çift kavramalı TCT otomatik şanzıman üzerinden arka tekerleklerine iletiyor. Bu bileşim Alfa Romeo’nun üstü açık modelinin, 0-100 kilometre hızlanmasını yalnızca 4.5 sn’de tamamlamasını ve otomobilin hızlanmayı 258 km/s’ye kadar devam edebilmesini sağlıyor.

Sofistike bir süspansiyon sistemi sayesinde azami çeviklik ve yol tutuş sunarak maksimum sürüş keyfi vaat eden Alfa Romeo 4C Spider, Türkiye’den 140.000 euro’dan başlayan fiyatlarla yeni sahiplerini bekliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR