MOTORSPORLARI › Alpine F1 takımı 2021 sezonu planlarını açıkladı

Alpine F1 takımı 2021 sezonu planlarını açıkladı

04 Mart 2021 / 15:47 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası için ilk adımı atan Alpine F1 Team, bu sezon yarışacağı aracını da tanıttı

Alpine F1 takımı 2021 sezonu planlarını açıkladı

Alpine F1 Team sezon öncesi stratejik vizyonunu açıklayarak, 2021 FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’na adımını da atmış oldu. Viry-Châtillontesislerinde tasarlanıp geliştirilen Renault E-Tech 20B 1.6L V6 motora sahip yeni yarış aracı A521'i de tanıtan Alpine F1 Team’in yeni sezondaki pilotları Esteban Ocon ve Fernando Alonso olacak. İki yıllık bir aranın ardından Formula 1’e geri dönen Fernando Alonso, 2005 ve 2006'da iki Formula 1 Dünya Pilotlar Şampiyonasıı kazandığı takımına yeniden katıldı.

Takım ile ikinci yılına giren 24 yaşındaki Estaban Ocon ise, 2020 Sakhir Grand Prix yarışında Formula 1’de ilk defa podyumda boy göstermişti. Ocon, 2020 sezonundaki başarısını daha yukarıya taşımak için mücadele edecek. 

Alpine CEO'su Laurent Rossi, Yönetici Direktör Marcin Budkowski ve Yarış Direktörü Davide Brivio üçlüsü yeni sezonda takımın liderliğini üstlenecek. Enstone ve Viry teknik ekiplerinin yönetimini sırasıyla Şasi Teknik Yöneticisi Pat Fry ve Motor Teknik Yöneticisi Rémi Taffin üstlenmeye devam edecek.    

Alpine Academy pilotu Guanyu Zhou, UNI-Virtuosi için FIA Formula 2 Şampiyonası'nda yarışmanın yanı sıra, takımın Test Sürücüsü olarak görev yapmaya devam edecek.

Renault Grubu CEO’su Luca De Meo; “Güçlü ve enerjik Alpine ismini bir Formula 1 otomobilinde görmek mutluluk verici. Yeni renkler, yeni bir yönetim ekibi ve tutkulu planlar, 40 yıllık bir geçmişin üzerine inşa edilen yeni bir başlangıç anlamına geliyor. Alpine’in özgünlük, şıklık ve cesaret değerlerini kurum içi mühendislik ve şasi uzmanlığımızla birleştireceğiz. Formula 1’de çalışma ekibi olarak yarışmanın güzel tarafı da bu. En büyük isimlerle yarışacağız. Otomobil tutkunlarının alkışları ve desteğiyle, olağanüstü yarışlara katılacağız.  Sezon başlangıcı için sabırsızlanıyorum” dedi.

ÇOK OKUNANLAR