YENİ MODELLER › Aston Martin, V12 Vantage S Roadster’ı tanıttı

Aston Martin, V12 Vantage S Roadster’ı tanıttı

16 Temmuz 2014 / 13:23 Otomobil Aston Martin’in şimdiye kadar ürettiği en güçlü ve hırçın roadster olarak gösteriliyor

Aston Martin, V12 Vantage S Roadster’ı tanıttı

Aston Martin bugüne kadar ürettiği en performanslı roadster modelini tanıttı. V12 Vantage S Roadster, havalandırma kanallarına sahip kaputu, karbon fiber bileşenleri ve siyah veya titanyum gri detayları ile kardeşi V12 Vantage S Coupe’nin izinden gidiyor. Roadster otomobilin agresif ızgarası ise markanın CC100 Speedster konseptinden izler taşıyor.

Otomobilin iç mekanı, bir önceki modele oldukça yakın ancak yeni koltuk ve kapı kaplamaları, opsiyonel olarak sunulan ve karbon fiber detaylar, kapı kolları ve siyah alaşım pedallara sahip olan karbon fiber paketi ile birlikte dikkat çekiyor.

V12 Vantage S Roadster 572 bg’lik gücünü 6-litre V12 motordan alıyor ve aynı zamanda 620 Nm tork üretiyor. Ürettiği güç ve torku 7-ileri Sportshift III şanzıman üzerinden yere aktaran otomobil 0-100 km/s sprintini 4.1 sn’de tamamlarken, hızlanmayı 323 km/s’ye kadar sürdürebiliyor. Otomobil güçlü motorunun yanı sıra adaptif amortisör sistemi, iki kademeli ABS ve üç kademeli dinamik denge kontrol sistemi gibi performans sistemleri ile birlikte geliyor. Karbon seramik frenler ve “gaz tepkisini, vites değiştirme hızını ve egzoz sesini değiştiren” Sport modu da tabii ki otomobil ile birlikte standart olarak sunuluyor.

Aston Martin V12 Vantage S Roadster’ın fiyatı henüz belli değil, ancak otomobilin bu yılın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacağı biliniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR