SEKTÖREL › Ateşli Giulia'lar siparişe açıldı

Ateşli Giulia'lar siparişe açıldı

01 Haziran 2021 / 00:24 Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAm, Balocco Test Pisti’ndeki Autodelta atölyesinde tanıtıldı

Ateşli Giulia'lar siparişe açıldı

Alfa Romeo Giulia GTA ve GTAm, marka tarihinin en başarılı modellerinden biri olan Giulia Sprint GTA’nın 1960’larda geliştirildiği Autodelta Atölyesi’nde tanıtıldı. Yeni Alfa Romeo Giulia GTA'daki A harfi İtalyancada “hafifletilmiş” anlamında kullanılan Alleggerita kelimesinden geliyor ve marka tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan 1965 Giulia GTA’ya gönderme yapıyor. Alfa Romeo, sertifikalandırılmış ve numaralandırılmış olarak sınırlı sayıda üretilen Giulia GTA ve GTAm versiyonları için sipariş almaya başladı.

aeacfbcbf3064867b30428c6a71c992c_0.jpg

Giulia Quadrifoglio’ya kıyasla 100 kg'ye kadar ağırlık avantajına sahip olan Giulia GTA’nın ağırlığını azaltmak için karbon fiber ve kompozit bileşenlerden yararlanılmış. Otomobilinn Quadrifoglio versiyonunda uygulanan hafif alaşım tavan ve motor kaputuna ek olarak Giulia GTA'da ön ve arka tampon dışında ön çamurluklar da karbon fiber gibi hafif malzemelerden üretilmiş. Ayrıca karbon fiberden imal edilmiş tek parça spor koltuklar da ağırlığı azaltmakta etkili olmuş. Yine ağırlığı azaltma önlemleri çerçevesinde motor, süspansiyon ve kapılarda yoğun bir şekilde alüminyum ve benzeri hafif alaşım malzemelere yer verilirken, yan ve arka cam çerçevelerindede polikarbon kullanılmış.

aeacfbcbf3064867b30428c6a71c992c_3.jpg

Alfa Romeo, serodinami konusunda ise Sauber Engineering’in Formula 1'deki teknik uzmanlığından faydalandığını açıklıyor. Aerodinamik iyileştirmeler kapsamında GTAm versiyonunda 4 kademeli olarak ayarlanabilen arka spoylere yer verilmiş. Yine GTAm versiyonunda yer alan aktif ön splitter da pist kullanımında 40 mm’ye kadar uzatılabiliyor. Karbon fiber arka difüzöre entegre edilen titanyum Akrapovič egzoz sistemi, bir sedanda ilk kez kullanılan merkezi tek bijona sahip 20 inçlik jantlar ve Pilot Sport Cup 2 Michelin lastikler ise versiyona özel diğer özellikler olarak öne çıkıyor. Aerodinamik geliştirmeler kapsamında tamamen kapalı bir alt gövdeye sahip olan GTA ve GTAm’de ayrıca yüksek hızlardaki yol tutuşu arttıran yeni hava çıkış kanalları da bulunuyor.

aeacfbcbf3064867b30428c6a71c992c_4.jpg

Giulia GTAm’deki aerodinamik çözümlerin, daha önce kendi sınıfında referans noktası olan Giulia Quadrifoglio’ya kıyasla üç kat daha iyi sonuç verdiği açıklanıyor. Modelin yol tutuşu daha da iyileştirmek için geliştirilen süspansiyon sisteminin ön iz genişliği 25 mm, arka iz genişliği de 50 mm arttırılmış. Ayrıca ön ve arka süspansiyon bağlantıları da yenilenmiş.

Motorun performansını arttırmak için de piston soğutma sisteminin ve piston kollarınının revize edildiği GTA’nın 2.9 V6 Bi-Turbo motoru, 540 bg güç üretiyor. Giulia GTA, hem pistteki tur zamanı hem de hızlanma açısından olağanüstü performans ortaya koyuyor ve Launch Mode sistemi ile 0’dan 100 km/s hıza sadece 3,6 saniyede ulaşıyor. 

aeacfbcbf3064867b30428c6a71c992c_1.jpg

Giulia GTAm'in kabini de yüksek performansa uygun olarak hazırlanmış. GTAm versiyonunda kask ve yangın söndürücü için özel olarak tasarlanan standa yer açmak için arka koltuklar iptal edilmiş. Yeni mat karbon fiber eklentiler, kabin içine özel bir zarafet kazandırıyor. Yarış dünyasından esintiler taşıyan GTAm versiyonu arka kapı döşemeleri de iptal edilmiş. Ön kapılarda iç kapı kolları yerine kayış tutamaklara yer verilmiş. Otomobilde ayrıca altı nokta SABELT emniyet kemerleri ile takla barı bulunuyor. Öte yandan GTA versiyonu ise 5 koltuklu iç mekanıyla aile kullanımına uygun bir süper spor otomobil olarak öne çıkıyor. 

aeacfbcbf3064867b30428c6a71c992c_2.jpg

ÇOK OKUNANLAR