YENİ MODELLER › Audi'den A6'ya hafif makyaj operasyonu...

Audi'den A6'ya hafif makyaj operasyonu...

04 Eylül 2014 / 14:29 Makyajlanan otomobil hafif tasarım dokunuşlarına ve Euro 6 normlarını karşılayan motorlara sahip oldu

Audi'den A6'ya hafif makyaj operasyonu...

Audi makyajlı A6’nın üzerindeki örtüyü kaldırdı. Otomobillerini tamamen yenilediğinde bile büyük tasarımsal değişikliklere yer vermeyen üreticinin makyaj operasyonu da özellikle tasarımsal açıdan büyük yenilikler doğurmamış. Operasyon sonucunda tek parça ön ızgara, elden geçirilmiş farlar ve stoplar ile hafifçe dokunulmuş ön ve arka tamponlar ile kapı eşiklerine sahip olan otomobil, opsiyonel olarak LED veya matrix LED farlar ile sunuluyor.

Otomobilde yapılan değişikliklerin büyük kısmı ise kaputun altında yer alıyor. Motor gamında yer alan üç TFSI benzinli ve beş TDI dizel seçeneğin her biri artık Euro 6 normlarını karşılarken, gama dahil olan yeni 1.8-litre TFSI Ultra seçenek makyajlı A6’nın 5.7 lt/100km’lik yakıt tüketim verisine sahip olmasını sağlıyor. Gama katılan bir diğer seçenek olan 150 bg gücündeki 2-litre TDI Ultra 4.2 lt/100km’lik ortalama yakıt tüketim verisiyle dikkat çekiyor. TDI motora sahip otomobilde kullanılan fiberglas helezonlar otomobilin 4.4 kg’lık bir diyet yapmasına yardımcı olurken, her iki Ultra seçenek de yeni geliştirilen S tronic şanzıman ile birlikte sunuluyor.

Makyajlı A6’da sunulan 3-litre TDI dizel motor 218 bg ve 272 bg’lik seçenekler ile birlikte sunulurken, aynı motorun çift turbolu versiyonu 320 bg güç üretiyor. Bu motor A6 Competition’da ise 326 bg güç üretirken sürüş sırasında ihtiyaç olduğunda kısa süreli olarak 346 bg güç üretebiliyor. S6’da sunulan 4-litre TFSI çift turbo 450 bg güç üretirken, otomobilin 0-100 km/s sprintini 4.4 sn’de tamamlamasına yardımcı oluyor (S6 Avant aynı hıza 0.2 sn daha geç ulaşıyor). RS6 Avant ise 4-litre TFSI motorundan 560 bg güç elde ederken, 0-100 km/s sprintini 3.9 sn’de tamamlıyor ve 305 km/s’lik maksimum hıza ulaşabiliyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR