MOTORSPORLARI › Audi’den Le Mans’da bir zafer daha...

Audi’den Le Mans’da bir zafer daha...

17 Haziran 2014 / 20:41 Audi’nin bir kere daha kaybetmediği Le Mans 24 saat yarışı bu yıl büyük heyecana sahne oldu

Audi’den Le Mans’da bir zafer daha...

Audi, LMP1 kategorisinde mücadele veren yedi fabrika takımının da yarışın belirli noktalarında teknik sorunlar yaşadığı yarışta ilk iki sırayı elde etmeyi başardı. Benoit Treluyer, Marcel Fassler ve Andre Lotterer pilotajındaki 2 numaralı Audi, Tom Kristensen, Lucas di Grassi ve Marc Gene pilotajındaki 1 numaralı Audi'nin önünde ilk sırayı alırken, Audi bu başarısıyla Toyota ve Porsche'ye karşı olağanüstü bir başarıya da imza atmış oldu. 

İlk iki sırayı alan Audi'lerin ikisi de Pazar sabahı turbo sorunları yaşarlarken, bu gelişmeyle 20 numaralı Posche 919 Hybrid zafer şansı yakalamış ve son üç saate lider girmişti. 20 numaralı Porsche'nin yarışın bitmesine sadece iki saat kala yaşadığı sorunlar, lider aracın yarıştan çekilmesine neden oldu ve Tom Kristensen, Audi ile ilk sıraya yükselirken son 2 saate 10. Le Mans zaferine gitmeye hazırlanarak girmesine neden oldu. Sonrasında yaşanan Turbo sorunları ile ise Audi'ler bir anlamda yer değiştirdi ancak ilk iki sıranın Audi'lerin olmasıyla Alman takımın garajında olağanüstü sevinç yaşandı. Toyota ise Anthony Davidson, Nicolas Lapierre ve Sebastian Buemi pilotajındaki TS040'ı ile 3. sıranın sahibi oldu. 

Jota Sport ise oldukça çekişmeli geçen LMP2 kategorisinde zaferi Zytek-Nissan Z11SN ile kazandı. GTE kategorisinde Ferrari, Giancarlo Fissichella ve AF Corse Ferrari ile zirvenin sahibi olurken, GTE-Am kategorisinde ise kazanan Aston Martin oldu. 

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR