SEKTÖREL › Audi'nin alüminyum üstünlüğü!

Audi'nin alüminyum üstünlüğü!

07 Nisan 2013 / 18:42 AUDI AG, alüminyumun sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla 'Alüminyum İdari Girişimi'ne dahil oldu

Audi'nin alüminyum üstünlüğü!
Audi, sürdürülebilir alüminyum için global bir standart oluşturup,  gelecekte sertifikalı alüminyum kullanımıyla otomobillerinin çevreye etkilerini daha da iyileştirmeyi hedefliyor.

2012 yılında kurulan ve 2014 yılı sonuna kadar, bir çevre kuruluşu olan IUCN (International Union for Conservation of Nature) desteğiyle, alüminyum için sürdürülebilir standardın geliştirilmesini amaçlayan "Alüminyum İdare Girişimi", ham maddenin çıkarılması, alüminyumun üretilmesi ve işlenmesi süreçlerinin tamamında çevreci ve sosyal kriterler belirliyor.

Girişim tarafından oluşturulan standartlar Audi’nin bütünsel ürün sorumluluğu yaklaşımıyla örtüşüyor. Audi, ham maddenin çıkartılmasından üretim ve geri dönüşüme kadar ürününün tüm hayat döngüsü boyunca çevresel etkilerini analiz ediyor. Her yeni ürün serisi için Audi, çevreye olan etkisini anlamak amacıyla sertifikalı çevresel etki analizi gerçekleştiriyor. Audi, yeni A3 modelinin daha ilk kilometresinden itibaren bir önceki jenerasyona göre daha iyi bir çevresel ayak izine sahip olmasını sağladı. Sürdürülebilir malzeme ve üretim süreçlerine ilave olarak sadece ultra hafif yapı bile mevcut A3 modelinin önceki nesle göre 80 kg daha hafif olmasını sağlıyor.

Hafif yapının öncüsü
20 yıl önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda boyasız ve parlatılmış alüminyum gövdesiyle tanıtılan Audi Space Frame, 1994 yılında ilk Audi A8 modelinin seri üretimiyle kendini gösterdi. Otomobilin bütünüyle alüminyum gövdesi sadece 249 kg ağırlığındaydı. Audi bugün de, “en az miktarda doğru malzemenin doğru yerde kullanılması” felsefesinden hareketle akılcı malzeme karışımı uyguluyor. Daha hafif yapı beraberinde sürüş keyfi getiriyor, güvenliği artırıyor ve çevreye daha az etkide bulunuyor. Özetle her tasarruf edilen kilogram daha az yakıt tüketimi ve daha az CO2 emisyonu anlamına geliyor.

ÇOK OKUNANLAR