KONSEPT › BMW'den 100'üncü yılına özel konsept!

BMW'den 100'üncü yılına özel konsept!

09 Mart 2016 / 14:39 Bavyeralı üretici 100’üncü yıl dönümünü Vision Next 100 konsepti ile kutluyor

BMW'den 100'üncü yılına özel konsept!

BMW, Vision Next 100 konsepti ile kuruluşunun 100’üncü yılını taçlandırıyor. Bavyeralı üreticinin önümüzdeki yüzyıl için nasıl bir hazırlık içerisinde olduğunu ortaya koyan fütüristik konsept otomobil, sedan gövdesi ile BMW’nin gelecekteki temel gövde tipinin sedan olacağını ortaya koyuyor. Vision Next 100’ün tasarımının markanın i8 plug-in hibrit spor otomobilinden etkilendiği gözlemleniyor, ancak konsept otomobilin gövdesi yalnızca 0.18 Cd’lik hava sürtünme katsayısı değeri ile çok daha pürüzsüz.

4.900 mm uzunluğu ile güncel 5 Serisi’nden çok az daha kısa olan yeni konseptin gövdesine markanın 4 Serisi Gran Coupe ve 6 Serisi Gran Coupe modellerinde de karşımıza çıkan coupe’yi andıran bir form verilmiş. B-sütunlarına sahip olmayan yeni otomobilin kabinine erişim de kolaylaşmış.

Geri dönüştürülmüş ve yenilenebilir materyallerden elde edilmiş fütüristik bir iç mekana sahip olan konsept, sürücünün tüm kontrolü eline aldığı “Boost” ve aracın otonom sürüş gerçekleştirdiği “Ease” sürüş modlarını da bünyesinde barındırıyor. Aracın ön konsoluna yerleştirilmiş olan 800 hareket eden üçgenden oluşan “Alive Geometry” (Canlı Geometri) sistemini otomobile yerleştiren Alman mühendis ve tasarımcılar otomobilin sürücü ile olan etkileşimini bu sistem ile artırmayı hedefliyor.

Vision Next 100 konsept, BMW Grubu’nun 100’üncü yıl dönümünü kutlamak için tanıtacağı dört konsept araçtan ilki olarak öne çıkıyor. Alman üreticinin Haziran ayında Rolls-Royce Grand Sanctuary konseptini ve ardından MINI ve BMW Motorrad’dan iki farklı konsept otomobili de göstereceği biliniyor.

Haber: Ege Geçyatan

ÇOK OKUNANLAR