
BP Türkiye'den yeni bir market deneyimi
03 Haziran 2021 / 15:37 BP Türkiye, Wild Bean Cafe ve BP Express konseptiyle oluşturduğu perakende noktalarında yeni bir müşteri deneyimi sunuyor

Kaynak üretimine odaklanmış uluslararası bir petrol şirketinden, müşterilere yönelik çözüm sunmaya odaklanmış entegre bir enerji şirketine dönüşmekte olan bp Türkiye, bu kapsamda istasyonlarını her türlü ihtiyacına yanıt veren perakende noktası haline dönüştürme çalışmalarına hız vererek, Wild Bean Cafe ve BP Express konseptini yaygınlaştırıyor.
bp Türkiye, 20 yıldır İngiltere, Avusturalya, Güney Afrika, Çin, Rusya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde 5 binden fazla istasyonda hizmet veren Wild Bean Cafe konseptini Türkiye’ye taşıyarak, sektörde ilk kez hem kahve hem de sıcak ürünleri akaryakıt istasyonu ziyaretçilerine servis etti. İlk olarak 2019 yılında İstanbul Bostancı istasyonu ile başlayan BP Express ve Wild Bean Cafe konseptinin bu yıl 30 ilde 100’ün üzerinde noktaya, 5 yıl içinde de toplam 400 istasyona ulaşması hedefleniyor.
bp akaryakıt istasyonlarının yeni bir deneyim alanına dönüşüm sürecine ilk olarak 2019 yılında başladıklarını belirten bp Türkiye Akaryakıt Pazarlama Müdürü Seçil Okyay; bu süreci gerek Türkiye, gerek globalde yaptıkları tüketici araştırmalarıyla şekillendirdiklerini söyledi. Okyay, “Artık tüketiciler, güvenlik ve hijyene çok daha önem veriyor; sağlıklı yaşam konusunda daha hassas; hizmet kalitesi ve dijital servislerle ilgili daha yüksek beklenti içinde. Biz de istasyonlarımızdaki üst düzey hijyen önlemlerimizin yanı sıra, Yemeksepeti ve Hepsi Express iş birliği ile de sınırlı sayıdaki Wild Bean Cafe ve BP Express ürünlerimizi “Kolay Teslimat” konseptiyle müşterilerimizle buluşturmaya başladık. Sağlıklı atıştırmalıklarımızı ürün gamımıza ekledik. Müşterilerimizin artan kalite beklentilerini de akaryakıt alanında ACTIVE Teknoloji katkılı üstün kaliteli yakıt teknolojimizle karşılıyoruz” dedi.

Pandemi ile başlayan, ardından kısıtlamalarla devam eden dönemin, alışveriş yapma alışkanlıklarını da değiştirdiğini söyleyen bp Türkiye Franchise Kanalı ve Akaryakıt Dışı Gelirler Müdürü Arda Uncu; bu dönemde istasyonlardan yapılan market ve kahve alışverişinde artış olduğunu belirtti. Uncu; “Hem seyahat hem de kısıtlama dönemlerinde daha çok tercih edilen ‘Al&Götür’ konseptine uygun tatlı ürünlerimiz mevcut. Kek, muffin ve kurabiye gibi ürünlerimiz, bu konseptte en çok tercih edilen ürünlerimizden oldu. İstasyonlarımızda, bu yılın ilk çeyreğinde toplamda 500 bine yakın kahve ve Wild Bean Cafe yiyecek grubu ürünün satışı gerçekleştirerek, geçen yıla kıyasla yüzde 20’lik bir artış sağladık. Latte ve Americano, kahve çeşitlerimiz arasında en çok tercih edilen ürün olurken, toplam kahve satışı adedimiz, çay satışımızdan yüzde 50 daha fazla. BP Express marketlerinden alışveriş yapan müşteri sayımızdaki artış oranı ise yüzde 50’lerin üzerinde gerçekleşti” diye konuştu.
bp Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Eda Gökay ise global stratejilerinin önemli bir ayağını oluşturan akaryakıt istasyonlarının, günün her saatinde her türlü ihtiyacın karşılanabileceği yaşam alanları haline dönüştürüldüğüne dikkat çekti. Özellikle son yıllarda ziyaretçilerle buluşma noktası olan istasyonları daha konforlu hale getirmek için çalıştıklarını kaydeden Gökay, “Market hizmetlerimiz ile ziyaretçilerimizin günlük hayatında ve kalplerinde yer almaya devam edeceğiz” dedi.
-
Makyajlı Peugeot 308 ikinci yarıda gelecek
Yenilenen 308, dört motor seçeneği ve güncellenen teknolojileriyle Türkiye pazarına hazırlanıyor
-
T10F’te 1 milyon TL’ye sıfır faiz fırsatı
Yılın son kampanyasında 1 milyon 900 bin TL’ye varan farklı kredi seçenekleri de kullanıcıları bekliyor
-
Nissan'da X-Trail ve Townstar fırsatları
Nissan Türkiye, X-Trail ve Townstar modellerini Aralık ayına özel avantajlarla sunuyor
-
TIGGO7 ve TIGGO8 İstanbul Park'ta tanıtıldı
Chery'nin makyajlı modelleri TOSFED İstanbul Park’ta gerçekleştirilen test sürüş etkinliğiyle tanıtıldı
-
Mokka GSE Şubat ayında Türkiye'de olacak
281 HP gücünde elektrikli motora sahip olan Mokka GSE, 0’dan 100 km/s hıza 5,9 saniyede ulaşıyor
-
Škoda Elroq 100 bin üretim adedini geçti
Skoda'nın Mladá Boleslav tesisinde üretilen 100 bininci Elroq, Mamba Green renginde bir Elroq RS oldu
-
ALJ Türkiye, ağaçlandırma seferberliğinin ilk adımını İzmir’de attı
Satılan her araç için 10 fidan dikilmesini içeren kampanya kapsamında İzmir Buca’da 310 bin fidan toprakla buluştu
-
JAECOO 7'ye yeni renk seçeneği geldi
JAECOO 7'nin renk seçenekleri arasına “Bloodstone Red” isimli yeni seçenek eklendi
-
INSTER'ın Dynamic versiyonu Türkiye'de...
Hyundai INSTER'ın 327 km menzil sunan yeni Dynamic versiyonu 1.416.000 TL'lik fiyat etiketi taşıyor
-
BMW iX3 ve M5 Touring'e “Altın Direksiyon” ödülü
BMW, iX3 ve M5 Touring ile Almanya’nın saygın otomotiv ödüllerinde öne çıkarken, Auto Trophy’de dokuz kategoride birincilik elde ederek rekor kırdı























FERRARI SF90 XX STRADALE FIORANO'DA!
AUDI ACTIVESPHERE CONCEPT
550 BEYGİR GÜCÜNDE YENİ BMW M3 CS