SEKTÖREL › Citroen C-Elysee 1 Kasım'da Türkiye'de

Citroen C-Elysee 1 Kasım'da Türkiye'de

20 Ekim 2012 / 20:26 Citroen'in yeni sedan modeli C-Elysee, Kasım ayı başında dünyada ilk kez Türkiye'de satışa sunuluyor

Citroen C-Elysee 1 Kasım'da Türkiye'de
Citroën, ilk kez Türkiye pazarında satışa sunacağı yeni sedanı C-Elysée ile sedan pazarına yeni bir soluk getiriyor. Citroën; C- Elysée ile bu yıl kendi satış rekorunu  kırmayı ve  önümüzdeki  yıllarda yüzde 5 pazar payına ulaşmayı  hedefliyor. Citroën C- Elysée, Kasım ayı başında dünyada ilk kez 29.900 TL'den başlayan fiyat etiketleriyle Türkiye’de satışa sunuluyor.

Sedan pazarına daha iddialı bir giriş yapabilmek için Citroën, C-Elysee'yi bir hatcback türevi modeli değil, tamamen yepyeni bir sedan olarak lanse ediyor. 4.43 m uzunluğunda, 1.75 m genişliğinde ve 1.47 m yüksekliğinde bir gövdeye sahip olanC-Elysée geniş bir iç hacme ve 2.65 metre ile kategorisindeki en uzun dingil mesafelerinden birine sahip. Aracın 506 litre kapasiteye sahip bagajı da kategorisindeki en büyüklerden biri.

C-Elysee'nin Türkiye’de satılacak olan tüm versiyonlarında ESP ( Elektronik Stabilite Programı ) standart olarak sunuluyor. Aynı şekilde güvenliğin olmazsa olmazları ABS , EBD ( Elektronik Fren Güç Dağılımı ) ve  EBA ( Acil Fren Destek Sistemi ) da diğer güvenlik ekipmanlarını oluşturuyor.

C-Elysee'nin motor gamıysa; 72 bg gücünde 3 silindirli 1.2 VTi ve 115 beygirlik 1.6 VTi benzinli motorlar ile 92 beygirlik 1.6 HDi turbodizelden oluşuyor.

ÇOK OKUNANLAR