SEKTÖREL › Citroen Oli, Retromobile 2023'te sergilendi

Citroen Oli, Retromobile 2023'te sergilendi

05 Şubat 2023 / 21:09 Citroën, klasik otomobil fuarı Rétromobile 2023 için hazırladığı özel stantında Oli konsept otomobilini ilk defa görücüye çıkardı

Citroen Oli, Retromobile 2023'te sergilendi

Citroën, Paris Expo Porte de Versailles’de 1-5 Şubat 2023 tarihleri arasında düzenlenen Rétromobile 2023’de geçmişten günümüze iddialı tasarımlarını sergilerken aynı zamanda konsept otomobili Oli’yi de ilk defa geniş kitlelerle buluşturdu. Citroën stantında Oli’ye ek olarak, “Asterix and Obelix: The Middle Kingdom” filmindeki konsept savaş aracı, B2 autochenille “Scarabée d’Or” ve marka tarihindeki ikonik araçlar sergilendi.

Citroën’in Eylül 2022’de tanıttığı son konsept otomobili Oli, markanın, herkesin günlük hayatını iyileştirmek için tasarladığı, işlevsel, elektrikli ulaşıma yönelik yol haritasını gözler önüne seriyor. Otomotiv endüstrisindeki güncel trendlerin aksine Oli, aile ulaşımına elektrikli, hafif, işlevsel, basit, çok yönlü ve uygun fiyatlı çözüm sunarak toplumun zorluklarını kucaklıyor. Citroën, Oli ile abartıya ve masrafa “dur” diyor. Oli, ağırlığı ve karmaşıklığı önemli oranda azaltarak gelişmiş yaşam döngüsü yönetimini hedefliyor. Geri dönüştürülen ve geri dönüştürülebilir malzemeler bu yaklaşımı yansıtıyor. Ortaya, iyileştirilmiş uzun ömür, güvenilirlik, satın alma kolaylığı ve gelişmiş maliyet kontrolü ile etkin bir ulaşım çözümü çıkıyor. Oli, tekerlekli, tam teşekküllü bir fikir laboratuvarı olmasıyla da öne çıkıyor. Zekice düşünülmüş fikirlerle dolu olan Oli,  örneğin geleneksel koltuklara göre yüzde 80 daha az parça gerektiren “ağ” tipi koltuk sırtlıklarına sahip. Ayrıca son derece güçlü, geri dönüştürülmüş petek yapılı mukavvadan üretilen kaput, tavan ve bagaj zemin panelleri ile yenilikçi çözümler sunuyor. Uygulanan etkin çözümler sayesinde Oli son derece hafif bir yapıya sahip. Sadece 1000 kg ağırlığa sahip Oli, hafif yapının sağladığı avantajla 40 kWh kapasiteli batarya ile 400 km’ye kadar hedef menzil sunuyor. 

b67bcc63a1887eb7a3b06091236e0584_0.jpg

Citroën Oli, işlevsellik, verimlilik ve sürdürülebilirliği harmanlayan akıllı bir tasarım izliyor. Örneğin ön cam düz ve dikey olarak tasarlanırken, küçültülmüş boyutlar, daha az kütle ve daha düşük üretim maliyeti anlamına geliyor. Ayrıca yolcular güneşe daha az maruz kalıyor. Bu da klimaya daha az ihtiyaç duyulması anlamına geliyor. Ortaya, alışılmışın dışında saf bir şekil çıkıyor.

ÇOK OKUNANLAR